Featured Video Play Icon

wordt jouw kind ook een top chef?

150 kinderen uit Amsterdam West zijn bezig hun Chef Het Samen Kookdiploma te halen. Ze maken daarvoor 6-8 recepten bomvol groente. Deze week staan de bloemkoolschotel en een maaltijdsalade op de kaart. Even vragen hoe het smaakt…. 

zo zit het programma in elkaar

1. Alle kinderen beginnen met een kookworkshop die we organiseren op school, in een buurthuis of bij Keet Smakelijk thuis. Vervolgens gaan ze thuis verder aan de slag, samen met een vriendje of vriendinnetje.

2. De deelnemers voeren vervolgens in 6-8 weken kookopdrachten uit. De kinderen kunnen filmpjes en foto’s uploaden en multiple choice vragen maken. Oftewel: game based learning. Voor deze pilot in Amsterdam West maken we gebruik van Seppo.io, dat op steeds meer scholen wordt ingezet om kinderen op een eigentijdse en uitdagende manier nieuwe dingen te leren.

3. Alle vegetarische recepten komen uit het bekroonde kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. De recepten zijn stap voor stap in beeld gebracht, dus super makkelijk om te volgen voor kinderen.

Chef het samen kookdiploma

4. Op ons Chef Het Samen kinder-kook-kanaal kunnen de deelnemers ook kijken hoe andere kinderen de recepten maken, extra handig en leuk!

5. Zijn alle kook-opdrachten uitgevoerd? Hartstikke mooi, dan krijg je je Chef Het Samen Kookdiploma. Gefeliciteerd!

doe ook mee!

Na de zomervakantie starten we met een nieuwe groep, deze kinderen kunnen meedoen:

  • wonend in Amsterdam West
  • tussen de 9-12 jaar
  • meedoen is gratis, dankzij een subsidie van Stadsdeel West.
  • We gaan er wel van uit dat iedereen die zich opgeeft serieus zijn best doet om iedere week het opgegeven recept te maken: dat kan samen met een vriendje of vriendinnetje, of met een van de ouders. Zo brengen we samen met kinderen een gezonde kookrevolutie op gang.

Zin om ook mee te doen? Mail dan naar:  laura@keetsmakelijk.nl

Kookdiploma

chef het samen kookdiploma

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *