crispy taco's

crispy taco’s

Deze taco’s zijn om je vingers bij af te likken. En je maakt er net zo makkelijk een grote stapel van. Dus dan weet je wat je te doen staat als er binnenkort een horde kinderen of ander volk binnenvalt.

zo maak je deze crispy taco’s

Begin met het maken van de gele rijst : verwarm de olie op een laag vuurtje in een pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en fruit ongeveer 3 minuten. Dan de curcuma en het zout erbij. Rijst toevoegen en alles omscheppen, zodat de rijst geel ziet. Water toevoegen en de rijst gaar koken.

NB 1: instructies op rijstverpakkingen kunnen erg variëren, maar dit is meestal de gouden truc: Voeg water toe, tot 1 vingerkootje boven de rijst. Het water met de rijst aan de kook brengen. Ongeveer 1 minuut goed laten koken. Dan op het kleinste pitje, op het laagste vuur in 15-20 minuten, met deksel op de pan, gaar laten worden.

NB 2: je houdt waarschijnlijk aardig wat rijst over. Lekker om de volgende dag op te bakken met wat knapperige groenten.

recept gele rijst met curcuma

voor de chimichurri 

Doe alle ingredienten, m.u.v. de olijfolie in de foodprocesseor of in de mengkom van je staafmixer. Voeg tijdens het malen olijfolie toe, net zoveel tot er een dikke saus ontstaat. Proef of het pittig genoeg is. Eventueel nog wat zout, peper of limoen erbij.

voor de bonenvulling

Verwarm 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Bleekselderij toevoegen en 2 minuten bakken. Dan de gember en kastanjechampignons erbij, alles omscheppen en nog een een minuut of 4-5 bakken. Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg ze bij de rest in de pan. Sojasaus erbij. Voeg eventueel een theelepel suiker toe, om de ‘harde randjes’ er vanaf te halen. Schep alles goed om, zet het vuur iets hoger, en laat alles goed doorwarmen. Daarna kan de pan van het vuur.

voor yoghurt-crème fraîche saus

meng de yoghurt met de crème fraîche 😉

tot slot de losse onderdelen

Dat zijn alle extra’s die je op en om de gevulde taco’s strooit: was de tomaatjes, snij de rode ui ragfijn en maak blokjes of mooie maantjes van de avocado. Beetje citroensap erover om te voorkomen dat ie verkleurt.

Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco vullen. Klooien met bakjes en lepels vinden kinderen leuk. Keet Smakelijk!

crispy taco's

het mafste kinderkookboek

Heb je thuis een jonge chef in de dop? Ben je op zoek naar een leuk kadootje voor je kleinkind, neefje of buurmeisje? Check dan hier ons nieuwste kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. Een lekker maf – en bekroond – kinderkookboek, dat we samen met een stel kinderen uit de buurt hebben gemaakt.

milde harissa

  • 128 pagina’s in kleur
  • voor & door kinderen
  • recepten in stripvorm
  • met een flinke schep humor
  • 14,95

Bestel Chef Het Samen met tomaat hier