paprika recepten groentetips KeetSmakelijk

paprika - welke wint?

Je hebt gele oranje, rode, witte, groene en zelfs paarse tot bijna zwarte paprika’s. Leuk om samen in een salade te doen, maar als we er eentje als winnaar moeten aanwijzen dan is het de ……… rode paprika! Sorry gele oranje witte en paarse, maar de rode paprika heeft een flinke voorsprong.

In een grote rode paprika zit namelijk 3 keer zoveel vitamine C als in een sinaasappel. Kijk, daar denken wij dan wel even aan als we bij de groenteboer staan.

CRUNCHY

Groot voordeel van paprika’s: ze blijven knapperig nadat je ze in stukjes snijdt. Ideaal dus voor in een lunchbox en ook een prima snackje voor tussendoor.

De rode, gele en oranje paprika’s smaken zoet. De groene smaken wat ‘strakker’. We dachten lang dat het niks voor kinderen was, maar daar hebben we ons toch in vergist. Ze doen het prima in stoofpotjes en inmiddels is er ook een rauwkostsalade met couscous – gemaakt van bloemkool – met walnoten, rozijnen en groene paprika die onze kinderen geweldig vinden.

WAT IS ER GOED AAN?

Boordevol foliumzuur, vitamine A, E, B6 en veel vitamine C, vooral in de rode. Het lycopeen houdt je cellen in vorm.

DOE DE KEET PROEF

Check onze Griekse Salade en Couscous Kameel met paprika. Je vindt onze geliefde paprika ook in de Sushi Fabriek en in Ik lust je Rauwkost. Voor een paprika bij je tortilla moet je In de Prak gedraaid zeker eens proberen. In de winter mix je ‘m door de Pasta met boer’en kool Groen is ie trouwens het lekkerst in deze bloemkool-couscous