Kinderen zijn gek op wortels: ze zijn oranje, knapperig en je bent er lekker mee bezig – je kunt ze half opgegeten even wegleggen en later weer verder gaan. Ideaal voor in je lunchbox, als naschoolse snack of tussendoortje. Ook super om in de humus of guacamole te dippen.
vergeten kleuren
Een paar honderd jaar terug waren er meer paarse en witte wortels dan oranje. Tegenwoordig duiken ze ook weer op. Als je ze ziet: Kopen! Altijd spannend zo’n ‘andere’ kleur en verder zijn ze net zo lekker.
weg met die dunschiller
Wortels kun je wassen, maar hoef je niet te schillen. Veel voedingsstoffen zitten net onder de schil, dus jammer als je die juist wegschraapt.
daar zit wat in
Wortels zijn goed voor je ogen door het beta-caroteen, dat je lichaam ook nog even in Vitamine A omzet. Je ogen, huid, botten en haar roepen Hoera! als je een wortel eet.
doe de keet proef
Kook ze niet te lang, bijna iedereen vindt wortels met een `beet’ lekkerder dan zachtgekookte prut. Raspen? Doe dat het liefst met schil en al zoals bij Paardenkracht. Of probeer onze ‘minder suiker meer wortelcake’: Primitieve Plakjes. Wortel drinken? Maak dan eens Biet it Babe Juice. Of klik gewoon op een van de recepten in de rechterkolom. Keet Smakelijk!