Twee Italiaanse gondelvaarders bedachten een plan. Als we nou eens spaghetti maken van die courgette? Ze haalden hun mandoline tevoorschijn en…. het werkte.
Zelfgedopte, verse erwten zijn heerlijk. Maar doperwten uit de diepvries, daar hoeft niemand zich voor te schamen. Ze smaken prima en je kunt ze overal mee combineren.
In het Engels heten ze Chickpeas, en daar kunnen wij ons wel in vinden. Eigenlijk zijn het peulvruchten, dus officieel geen groente. Maar… Who cares?
Sommige mensen zeggen: hoe lelijker de knolselderij, hoe lekkerder die smaakt. Laat je kinderen de allerlelijkste exemplaren uitzoeken, dan zit je zeker goed.
Pak een komkommer en sla er mee op die obesitas veroorzakende flessen vol frisdrank. Pets, pats, boem! Zo, dat lucht op. Als je klaar bent, les je je dorst met…. komkommer […]
Wil je geen scheurbuik? Eet dan kool. Wat hadden onze zeehelden zonder kool moeten beginnen? Zou Admiraal de Ruijter al die oorlogen op zee ook zonder kool hebben gewonnen?
Deze ijsbeer heeft het door: in linzen en volkorenbrood zitten prima voedingsstoffen. Als je ze met elkaar combineert, heb je een volwaardig maal te pakken.
Dat paddenstoelen in 1 nacht uit de grond ploppen, is geen sprookje. Als je het niet gelooft, ga dan eens met een kabouter op stap. Vergeet je zaklamp niet.
Je hebt pak soi, maar ook pak choy. En dan is er ook nog bok choy. Of bok soi. Spel het zoals je wilt en maak er vooral regelmatig een smakelijk maaltje van.
meld je aan voor de nieuwsbrief