rotzooi eten, klanten kopen 25% meer groente en fruit na eten appel

appeltruc

Wie met honger de supermarkt in gaat, biedt minder weerstand aan ongezonde verleidingen, zoals koekjesaanbiedingen en chocola bij de kassa. Onderzoekers wilden weten of dit principe ook kan worden omgedraaid: Als je iets gezonds eet voordat je gaat shoppen, kieper je dan ook meer gezonde dingen in je mandje? En jawel: bezoekers van een supermarkt die bij de ingang een stukje appel krijgen aangeboden, komen met maar liefst 25% extra groente en fruit naar buiten.

Wow. Zo simpel kan het dus zijn. Die frisse appel smaakt naar meer natuur, klanten lopen direct warm voor meer groente en fruit. Of, zoals de onderzoekers van dit project het samenvatten: ‘An apple a day, brings more apples your way.’

Dus beste supermarkten, markten en marqten: doe er je voordeel mee. Laat klanten proeven en de lucratieve versomzet stijgt flink; klanten worden gezonder, net als je omzet. En wie weet, gaan kinderen die een stukje fruit knagen ook eerder bij de sinaasappels of een tros druiven jengelen – in plaats van bij de Dora koekjes.

Als jouw supermarkt niet meewerkt: eet gewoon zelf een stukje appel voordat je boodschappen gaat doen.

Meer over het onderzoek en de resultaten lees je hier.

En wie de smaak te pakken heeft bij deze wonderbaarlijke trucs: nog meer praktische wetenschap lees je in 1 wortel = broccoli in het kwadraat. Oftewel, de simpelste truc om kinderen meer groente te laten eten!

de beste tips om kinderen meer groente laten eten