Keet Smakelijk begon met een simpele vraag: we wilden onze kinderen meer groente laten eten… maar wel met plezier. Hoe we dat voor elkaar kregen, ontdek je in de familiekookboeken van Keet Smakelijk, de recepten en tips op deze site en natuurlijk in ons nieuwste kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat.


boeken & more...

Keet Smakelijk

Samen koken & eten is het leukste dat er is. Die lol zit ook in onze boeken: Keet Smakelijk deel 1, het Peuter Soepboek We maakten zelfs een Engelstalige ipad app: Veggi Rider. Jolly good! Met een stel kinderen uit de buurt (de Baarsjes in Amsterdam) maakten we Chef Het Samen met tomaat. Des te leuker dat het een paar maanden later werd uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld!

beste kinderkookboek

We werken regelmatig samen met andere partijen, zoals scholen en bedrijven. Met kooklessen op scholen en events bijvoorbeeld. Of de gezonde kindermenu’s die we voor de Bijenkorf restaurants ontwikkelden. Voor de Belgische non-profit organisatie EVA maakten we een heel speciaal boekje over bonen waarmee aan meer dan 4.000 kinderen een kookworkshop werd gegeven.

Kids Smaak Festival

kinderen koken zelf

kookdiploma

Met ons love project Chef Het Samen, geven we kinderen het heft in eigen handen. Ze leren zelfstandig koken, met groente in de hoofdrol. Van bloemkoolschotel en groentesoep tot Mexicaanse tortilla’s en sushi.

Kookchallenge

Check maar even op het  Chef Het Samen youtube-kanaal hoe leuk & lekker dat is.

Kookdiploma

En stuur ook jouw kinderen de keuken in!

kookdiploma

haal je kookdiploma!

Inmiddels is ook het Chef Het Samen Kookdiploma van start. Een eigentijds programma waarmee kinderen in een paar weken tijd minimaal zes gerechten bomvol groente leren koken. Het werkt als een trein!

kookdiploma

Ook iets voor jouw kind? Stuur een mail naar laura@keetsmakelijk.nl. Er zijn momenteel nog een paar plekken vrij in Hilversum en Amsterdam.

Minestronesoep

kookdiploma