Kookdiploma

haal je kookdiploma!

150 kinderen uit Amsterdam West zijn bezig hun Chef Het Samen Kookdiploma te halen. Ze maken daarvoor minimaal 6 recepten bomvol groente. Deze week staan de bloemkoolschotel en een maaltijdsalade op de kaart. Even vragen hoe het smaakt…. 

zo zit het programma in elkaar

1. Alle kinderen beginnen met een kookworkshop die we organiseren op school, in een buurthuis of bij Keet Smakelijk thuis.

2. Hierna gaan ze thuis 4 weken aan de slag, samen met een vriendje of vriendinnetje. Iedere week ontvangen ze een mailtje met de opdracht en tips, en leren ze een nieuw vegetarisch gerecht koken. Online kunnen de deelnemers hun resultaten uploaden en feedback geven op de recepten, zo weten we direct wat ze er van vinden en of ze nieuwe dingen hebben geproefd.

3. Alle recepten komen uit ons bekroonde kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. De recepten zijn stap voor stap in beeld gebracht, dus super makkelijk om te volgen voor kinderen.

Kookdiploma

Chef het samen kookdiploma

4. Op het youtube-kanaal van Chef Het Samen kun je zien hoe andere kinderen de recepten maken, extra handig en leuk! Hier zie je bijvoorbeeld Wessel & Tommy live in actie, tijdens het maken van de Mexicaanse tortilla’s, een van de recepten voor het Kookdiploma. En hier zie je hoe Imane & Aicha samen minsetronesope maken, ook een van de kookopdrachten voor het Kookdiploma.

Minestronesoep

5. Zijn alle kook-opdrachten uitgevoerd? Hartstikke mooi, dan krijg je je Chef Het Samen Kookdiploma. Gefeliciteerd!

chef het samen kookdiploma

Update >> 14 maart 2019

Inmiddels hebben er 150 kinderen meegedaan en is de pilot succesvol afgerond. Ondertussen is het programma ook in Hilversum en Eindhoven gestart. Zo gaaf om te zien dat het werkt, en dat wat we met 150 kinderen in Amsterdam hebben getest nu ook op andere plekken wordt uitgevoerd. De kinderen die meedoen komen uit alle buurten en ze leren allemaal 6 recepten bomvol groente maken.

Hopelijk doen er straks nog veel meer kinderen mee. Wij gunnen alle kinderen van Nederland deze ervaring en een Kookdiploma!

Ook meedoen met jouw school, gemeente, bedrijf?

Neem contact op met Laura Emmelkamp: laura@keetsmakelijk.nl

Kookdiploma

kookdiploma

sushi rollen

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma kinderkookboek

bestel het Chef Het Samen Kinderkookboek hier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *