Kookdiploma

haal je kookdiploma!

Op steeds meer plekken in Nederland zijn kinderen bezig hun Chef Het Samen Kookdiploma te halen. Ze maken daarvoor minimaal 6 recepten bomvol groente. Deze week staan de bloemkoolschotel en een maaltijdsalade op de kaart. Even vragen hoe het smaakt…. 

zo zit het programma in elkaar

1. Alle deelnemers beginnen met een kookworkshop die we organiseren op school, in een buurthuis of bij een kookstudio.

2. Hierna gaat iedereen thuis 4 weken aan de slag, samen met een vriendje of vriendinnetje. Iedere week ontvangen de deelnemers een mailtje met de opdracht en tips, en leren ze een nieuw vegetarisch gerecht koken. Online kunnen alle chefs hun resultaten uploaden en feedback geven op de recepten, zo weten we direct wat ze er van vinden en of ze nieuwe dingen hebben geproefd.

3. Alle recepten komen uit ons bekroonde kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. De recepten zijn stap voor stap in beeld gebracht, dus super makkelijk om te volgen voor kinderen.

Kookdiploma

Chef het samen kookdiploma

4. Op het youtube-kanaal van Chef Het Samen kun je zien hoe andere kinderen de recepten maken, extra handig en leuk! Hier zie je bijvoorbeeld Wessel & Tommy live in actie, tijdens het maken van de Mexicaanse tortilla’s, een van de recepten voor het Kookdiploma. En hier zie je hoe Imane & Aicha samen minsetronesope maken, ook een van de kookopdrachten voor het Kookdiploma.

Minestronesoep

5. Zijn alle kook-opdrachten uitgevoerd? Hartstikke mooi, dan krijg je je Chef Het Samen Kookdiploma. Gefeliciteerd!

chef het samen kookdiploma

alle kinderen van Nederland een Kookdiploma!

Inmiddels hebben er 150 kinderen uit Amsterdam West meegedaan en is de pilot succesvol afgerond. Ondertussen is het programma ook in Hilversum en Eindhoven gestart. Zo gaaf om te zien dat het werkt, en dat we steeds meer gezinnen bereiken!

Ook meedoen met jouw school, gemeente, bedrijf?

Neem contact op met Laura Emmelkamp: laura@keetsmakelijk.nl

Kookdiploma

kookdiploma

sushi rollen

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma kinderkookboek

bestel het Chef Het Samen Kinderkookboek hier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *