Wrijf twee witte asperges tegen elkaar. Als je een rubberig piepje hoort, dan weet je: dit zijn verse, die zijn het lekkerst! Als de asperges stil blijven, kunnen het oudjes zijn….
Deze kippen vragen zich af waarom een aubergine in Amerika ‘eggplant’ heet. Dat zit zo: vroeger waren ze niet paars maar wit, en leken ze dus een beetje op een ei.
Technisch gesproken geen groente maar een fruitsoort: de vrucht van een avocadoplant. Wij doen gewoon of het een groente is, want zo gebruiken we’m ook.
Borscht, bietensalade, gepofte biet, bietencarpaccio. Met bieten kun je alle kanten op. Maar niet iedereen is direct om. In dat geval begin je met een simpel bietensapje.
Het is een groente. Het is een lepel. Het is een cracker. Het is een glijbaan. Het is bleekselderij. Het knispert knappert tussen je tanden. Je kunt er veel lol mee hebben.
Een kool die meer op een schaap lijkt dan op een plant. Die zachte groene blaadjes kun je trouwens prima eten, probeer dus een complete bloemkool te scoren.
Win de oorlog tegen de winter met boerenkool. Er zitten me daar toch een berg voedingsstoffen in; daar krijg je het warm van. Blijkt het ook nog eens hartstikke hip spul te zijn.
Bonen zijn lekker en veelzijdig. Het zijn geweldige proteïnenbommen. Verder is het ook heel duurzaam om bonen te eten. Wow! Wij gaan er spontaan van dansen.
Dankzij broccoli bestaat Keet Smakelijk. We stuurden ‘m namelijk naar de kapper. De tanden van onze kinderen waren de schaar. Zo belandde broccoli met stip op nummer 1.
meld je aan voor de nieuwsbrief