kookdiploma hilversum

kookdiploma nu ook in Hilversum!

Alle kinderen van Hilversum opgelet, want begin 2019 starten we ook hier met het Chef Het Samen Kookdiploma. Wil jij ook een top chef worden? Schrijf je dan nu in!

Er is plek voor 35 kinderen, in de leeftijd 9-12 jaar. Deelname is gratis, dankzij sponsoring door de gemeente. Lees hieronder hoe het programma in elkaar steekt.

zo werkt het

1. Alle deelnemers beginnen met een kookworkshop die we organiseren op een school of in een buurthuis.

2. Hierna gaan ze thuis 4 weken aan de slag, samen met een vriendje of vriendinnetje. Iedere week ontvangen ze een mailtje met de opdracht en tips, en leren ze een nieuw vegetarisch gerecht koken. Online kunnen de deelnemers hun resultaten uploaden en feedback geven op de recepten, zo weten we direct wat ze er van vinden en of ze nieuwe dingen hebben geproefd.

3. Alle recepten komen uit ons bekroonde kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. De recepten zijn stap voor stap in beeld gebracht, dus super makkelijk om te volgen.

Chef het samen kookdiploma

4. Op het youtube-kanaal van Chef Het Samen kun je zien hoe andere kinderen de recepten maken, extra handig en leuk! In dit filmpje zie je bijvoorbeeld Wessel & Tommy Mexicaanse tortilla’ maken, een van de recepten voor het Kookdiploma.

kookdiploma

5. Zijn alle kook-opdrachten uitgevoerd? Gefeliciteerd met je Chef Het Samen Kookdiploma!

kookdiploma hilversum

haal nu gratis je kookdiploma

  • woon je in Hilversum?
  • ben je tussen de 9-12 jaar
  • dan kun je nu gratis meedoen aan dit programma, dankzij sponsoring via Hilversum100
  • voor alle deelnemers is er ook een Chef Het Samen kinderkookboek

Update >> 14 maart 2019

inmiddels zijn er 40 kinderen in Hilversum gestart met het programma voor het kookdiploma. Zo gaaf om te zien dat het loopt, en dat wat we met 150 kinderen in Amsterdam hebben getest nu ook op andere plekken wordt uitgevoerd. De kinderen die meedoen komen uit alle buurten en ze maken allemaal 6 recepten bomvol groente.

We monitoren alles online, en daarnaast doen studenten van Hogeschool Aeres extra onderzoek naar de effectieve elementen van dit programma. We zien nu al dat het werkt, maar hoe meer info hoe beter, want zo kunnen we het programma nog verder finetunen. 

Hopelijk doen er straks nog veel meer kinderen mee. Niet alleen in Hilversum en Amsterdam, maar overal in Nederland.

Ook meedoen met jouw school, gemeente, bedrijf?

Neem contact op met Laura Emmelkamp: laura@keetsmakelijk.nl

kookdiploma hilversum

chef het samen in de Gooi en Eembode

Wil je meer weten over onze missie, drijfveren en aanpak? Lees hier het artikel van 8 november in de Gooi en Eembode.

kookdiploma hilversum

alle kinderen een kookdiploma!

In Amsterdam doen 150 kinderen mee aan het Kookdiploma. We zien dat het werkt: alle kinderen proeven nieuwe dingen, van simpele zaken als tomaat, bonen en bloemkool, tot meer exotische smaken als gember, Spaanse peper en kokosmelk. En op de foto’s die deelnemers zelf uploaden zien we zien ook hoeveel lol al die teams met elkaar hebben. Familie en extra vrienden die aan tafel schuiven, chefs die met een compleet zelfstandig gemaakte maaltijd naar de bejaarde buren aan de overkant rennen, Chef Het samen geeft ook veel extra sjeu aan de buurt. Kinderen die zelf de boodschappen doen. Ouders die mailen dat niet alleen hun kinderen, maar ook zij nieuwe smaken proeven…. wow! Oppassen ook voor je muziek-gen, want we zagen al meerdere chefs hun gitaar pakken en liedjes componeren bij al die nieuwe maaltijden.

Daarom gaan we ook in andere steden starten, zodat het Kookdiploma binnen de kortste keren net zo vanzelfsprekend is als het zwemdiploma. Begin 2019 starten we met een nieuwe groep chefs in Hilversum, mede dankzij een bijdrage via Hilversum100.

Naast Hilversum starten we binnenkort ook met het kookdiploma in Eindhoven, maar daarover later meer!

kookdiploma hilversumfotocredit Hilversum100: Margot Brakel

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

Kookdiploma

Kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

 


2 reacties