Kids Smaak Festival

kids smaak festival

Het Food Center Amsterdam opende met de Markt van 1001 Smaken ook de deuren voor het Kids Smaak Festival. Hier konden kinderen van alles proeven, beleven en natuurlijk ook zelf maken. Bakken met groente en fruit verdwenen zo als sneeuw voor de zon…

kids smaak festival

De Markt voor 1001 Smaken bestaat al langer. Maar het Kids Smaak Festival is nieuw & happening. De organisatie had gerekend op 500 kinderen, maar uiteindelijk waren dat er ruim 700. Die kregen allemaal bij binnenkomst een koksmuts en een expeditiekaart langs verschillende kraampjes. Topchefs van het Hilton en Okura stonden klaar met bijzondere smaakbommetjes. Kinderen konden hun eigen smoothie bij elkaar fietsen, of een ‘snoepketting’ van groente en fruit maken. Ik noem maar wat, want er was nog veel meer te beleven.

Kids Smaak Festival

gevulde tomaatjes

Aan twee lange tafel bij Keet Smakelijk konden kinderen gevulde tomaatjes maken. Een recept uit ons nieuwste kinderkookboek, Chef Het Samen met tomaat. De tomaten werden gevuld met ijsbergsla, sterrenkers, sesamzaad, gekookte eitjes, radijs, verse kruiden en een zelfgeroerd sausje. En natuurlijk leerden we iedereen ook even de truc met de wortel: met een dunschiller een lange wortelsliert maken, oprollen en in je uitgeholde tomaatje zetten. Het zachte van de tomaat en de knapperige textuur van de wortel zorgen voor een feestje in je mond. Check!

Kids Smaak Festival

Kids Smaak Festival

Kids Smaak Festival

Kids Smaak Festival

Kids Smaak Festival

Kids Smaak Festival

Kids Smaak Festival

op naar de volgende editie

Dank aan de organisatie en initiatiefnemer Vroegop Ruhe die het Kids Smaak Festival mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk aan alle kinderen die alles proefden en zelf aan de slag gingen met al die bakken groente en fruit. Wat een topdag was het. Volgend jaar hopelijk weer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *