Laura Emmelkamp Keet Smakelijk snackgroenten #KeetSmakelijk

slimme groentetruc

Wil je kinderen meer groente laten eten? Doe dan eens het volgende experiment.

Geef ze 10 minuten voordat jullie aan tafel gaan een groentesnack. Een wortel bijvoorbeeld. Die wortel hoeft niet groot te zijn; gewoon een knabbeltje dat makkelijk weghapt.
Kind eet het worteltje.
Tien minuten later is het tijd voor de ‘echte’ maaltijd. En dit is wat er gebeurt: Aan tafel eet je kind twee keer meer groente dan gebruikelijk.
Het klinkt een beetje simpel en ongeloofwaardig, maar dit groente-experiment werd gedaan met 51 kinderen op een kinderdagverblijf. Een worteltje van 30 gram (zo groot als op de foto) zorgde er voor dat kinderen 2 keer zoveel broccoli aten bij de maaltijd.

En het wordt nog leuker: Toen de kinderen een wortel van 60 gram als groentesnack kregen, aten ze zelfs drie keer zo veel broccoli tijdens de maaltijd.

Wow. Zo eenvoudig kan het dus zijn: 1 Wortel = Broccoli in het kwadraat

Schrijf ‘m met krijt op de muur. Maak er een koelkastmagneet van. Borduur ‘m op je kussen. Opdat men niet zal vergeten: kinderen kunnen makkelijk meer groente eten.

Tsja. We zouden hier nog wel wat meer over willen schrijven, maar veel meer valt er eigenlijk niet te vertellen. Typisch gevalletje van niet lullen, maar poetsen. Pas het vooral thuis toe, dit simpele groente-experiment en hou ons op de hoogte van je ervaringen!

Lees hier de samenvatting van het onderzoek.