aubergineburgers

aubergineburgers

Opgepast, deze aubergineburgers gaan er met ladingen tegelijk in. De tahinisaus zorgt voor een extra smaakboost. Lekker met rauwkost of een quinoa-salade. 

voor 4 personen / maken: 35 minuten

dit heb je nodig

  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 450 gram aubergine
  • 300 gram tempeh
  • 100 gram walnoten (gepeld)
  • 60 gram meel
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • olie om te bakken

zo maak je de aubergineburgers

Pel en snipper de ui, hak de knofllok fijn en snij de aubergine in blokjes.

aubergineburgers

Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak een paar minuten. Dan de aubergine erbij. Bak ongeveer 15 minuten, schep alles regelmatig om.

aubergineburgers

Stoom ondertussen de in stukken gebroken tempeh in een vergeet boven een pan met kokend water. Een minut of 10. Door het stomen wordt de tempeh minder bitter.

aubergineburgers

Doe de tempeh, walnoten, meel en het aubergine-uienmengsel uit de koekenpan in de mengkom van de foodprocessor. Voeg ook basilicum, zout, peper en komijnpoeder toe.

aubergineburgers

Druk op de knop en laat de foodprocessor zijn werk doen; let op dat ie niet te veel doordraait. Alles  moet goed gemengd zijn, maar tegelijkertijd ook stevig zijn.

aubergineburgers

Vorm met twee lepels en je handen kleine burgers en bak ze in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Beide kanten ongeveer drie minuten.

aubergineburgers

Voor de tahinisaus

  • 6 eetlepels tahini
  • 3 eetlepels ketchup
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels water

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde saus. Serveer de burgers met tahinisaus en geef er een quinoa-salade bij.

vegaburgers groenteburgers recept aubergineburgers vegetarische burgers Keet Smakelijk kidsproof recept

voor de quinoa-salade

  • 175 gram quinoa (die moet je nog koken)
  • 400 gram wortels
  • 1 Granny Smith
  • 1 bos radijsjes
  • 6 takjes verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen

Meng de gekookte quinoa met geraspte, appel, radijs en wortel. Versgehakte munt erbij, kneepje citroen en wat olijfolie. Misschien nog wat zout erbij. Alles omscheppen en klaar is je salade.

vegaburgers aubergineburgers