recept salade geroosterde biet met granaatappel en walnoten

geroosterde biet

Grote schatten vind je op de de meest onverwachte plekken, zoals deze salade met geroosterde biet, walnoten en granaatappel.

Het knapperige en fris-zure van de granaatappelpitten wisselt het zoete, zachte en aardse van de bietjes mooi af. Geroosterde walnoten met een licht bitter smaakje houden de boel in balans. Maar net als je denkt dat je wel weet hoe het zit met die smaken, popt daar opeens een knapperig stukje appel op. Zo blijf je wel wakker.

voor 4 personen / maken: 15 minuten / bieten in de oven: 60 minuten

zo maak je deze salade met geroosterde biet

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schrob de bietjes schoon onder stromend water. Ik gebruik daarvoor een (schoon) schuursponsje – zal culinair wel niet verantwoord zijn – maar werkt perfect. Laat de bietjes geheel in tact, anders gaan ze bloeden en verliezen ze smaak (dus niks er van af snijden). Smeer de bieten in met wat olie. Doe dat met een kwastje of als volgt: giet een klein beetje olie in een diepe schaal, bieten erbij en alles even opschudden/ronddraaien; in no time zijn alle bietjes bedekt met een laagje olie.

Wikkel de bieten in aluminiumfolie en schuif ze op een bakplaat in de oven. Controleer na 60 minuten met een mesje of satéprikker of ze gaar zijn; de binnenkant moet zacht zijn. Laat de geroosterde biet afkoelen en pel met een mesje; het velletje laat heel gemakkelijk los. Snij de biet in stukjes.

Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen en breek of hak ze in kleinere stukjes.

Halveer de granaatappel en klop met een pollepel boven een grote schaal alle pitjes er uit. Lekker hard meppen, dan vallen de pitjes er uit als een regenbui. Check het filmpje.

Doe de biet, granaatappel en walnoten bij elkaar in een grote kom. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet over de salade met geroosterde biet. Keet Smakelijk!

geroosterde biet salade

geroosterde biet

geroosterde biet

kinderkookboek kadotip!

het mafste kinderkookboek

  • 128 pagina’s in kleur
  • recepten in stripvorm, dus kinderen kunnen er heel eenvoudig zelf mee aan de slag, want alles wordt stap voor stap uitgelegd
  • voor & door kinderen
  • met een flinke schep humor
  • 14,95

bestel hier

paar voorbeelden van het binnenwerk

kinderkookboek

chef het samen

kinderkookboek