Een vallende ster is zeldzaam, maar daar komt snel verandering in met deze bladerdeeghapjes. Voor elke versgebakken ster mag je een wens doen.
maken: 20 minuten / in de oven 10 minuten / voor 30-40 bladerdeeghapjes
dit heb je nodig
- 8-10 plakjes roomboter-bladerdeeg
- 200 gram chevre, of roomkaas
- 40 gram walnoten, gepeld
- stekers om sterren mee te maken
zo maak je de bladerdeeghapjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht (plastic velletje onderop) en laat ze ontdooien. Dit gaat vrij snel, in een minuut of vijf is alles ontdooit en kun je aan de slag.
Steek sterren uit het bladerdeeg en maak ze voorzichtig los. Dit vraagt om enig geduld en handigheid, want je wilt natuurlijk wel dat je ster een ster blijft en geen onduidelijk baksel wordt.
Leg de bladerdeeg-sterren op twee met bakpapier bekleedde bakplaten. En ga zo door tot alle bladerdeeg op is.
Schuif de bakplaten in de oven en bak ze 6-8 minuten, tot het bladerdeeg opbolt en lichtbruin begint te kleuren. Zet de kookwekker, zodat je de tijd niet vergeet ?
Terwijl de kerststerren in de oven staan, hak je de walnoten grof en prak je ze in een grote schaal door de chevre of de roomkaas.
Laat de kerststerren eerst even afkoelen en schep dan met een lepeltje overal een dotje van het kaas-notenmengsel.
tips
• Je kunt dit borrelhapje voor kerst van een extra glanslaagje voorzien door de sterren voordat ze in de oven gaan met een beetje eigeel te bestrijken.
• Je kunt ook alleen wat roomkaas op de kerststerren doen en verder versieren met een stukje paprika of kerstomaatje.
kookboeken kadotip!
Houdt jouw (klein)kind van koken? Heb jij thuis ook een jonge chef in de dop? Check dan hier ons nieuwe kinderkookboek.
- 128 pagina’s in kleur
- recepten in stripvorm, dus kinderen kunnen er heel eenvoudig zelf mee aan de slag, want alles wordt stap voor stap uitgelegd
- voor & door kinderen
- met een flinke schep humor
- 14,95
Met tomaat als rode draad, in combinatie heel veel andere verse ingrediënten. Gemaakt met jongens en meiden uit de buurt. Alles is getest door de kinderen zelf. De recepten zijn in stripvorm, dus iedereen kan er heel eenvoudig zelf mee aan de slag.
Naast recepten staan er ook kweektips in het boek, want moestuinieren is hip en je eigen oogst eten is natuurlijk nog leuker! Daar kunnen je kids vanaf het voorjaar en de hele zomer lekker mee aan de slag!
wat zeggen anderen?
“Wat een geweldig kookboek voor (en door!) kinderen. Door de stripvorm en de geestige illustraties nodigt het zeer uit tot het bekijken en maken van de (gezonde, óók wel eens fijn dat het geen zoete cupcakes zijn) gerechten, top!” – Esther
“Eindelijk een origineel kinderkookboek dat aansluit bij de beleving en humor van kinderen” – kookboekenrecensies
chef het voort
Spreekt onze missie en aanpak je aan? Deel dit bericht dan met vrienden voor wie het ook interessant kan zijn. Superbedankt!