groentedip

bleekselderij

Bleekselderij had beter feestselderij kunnen heten, want deze groente is gemaakt voor de lol! Het kraakt lekker en het is een prima roerstok voor allerlei dips, zoals deze bijvoorbeeld: met roomkaas, verse kruiden en… doperwten. Geniet van je eetbare bestek!

zo maak je het

Zet een pannetje met water op het vuur, breng aan de kook en laat de diepvriesdoperwten een minuut of 2 in het water borrelen, zodat alle vrieskou er vanaf gaat. Laat de warme doperwten uitlekken in een vergiet en enigszins afkoelen.

Hak de bieslook en muntblaadjes fijn en doe ze samen met de roomkaas, yoghurt, doperwten, citroensap en olijfolie in de mengbeker van je keukenmachine of staafmixer. Maal alles fijn, tot er een smeuïge dipsaus ontstaat. Proef op peper en zout.

Lepel de groentedip naar binnen met stengels bleekselderij. Ook lekker om op een geroosterd (stok)broodje te smeren. En voor iedereen met een snack attack: tortilla chips passen er ook goed bij. ‘Zou dit ook lekker zijn met kort gestoomde broccoli?’ vroeg ik aan mij kinderen. ‘Zou kunnen….’ was hun antwoord. Binnenkort even testen. Keet Smakelijk!

groentedip

op je gezondheid

Bleekselderij is niet alleen een een handig stuk eetgereedschap, het is ook een soort zwitsers zakmes voor je gezondheid. Het sleutelt overal aan. Goed voor je spijsvertering, je weerstand, je bloeddruk en het zuivert je bloed. Bijna geen caloriën en bomvol vezels. Voor we het vergeten: ook fijn voor je vochtbalans en huid. En verder is het natuurlijk een prima mini-glijbaan!

bleekselderij

Bestel onze boeken voor een XL portie Food & Fun!

groentetips