boerenkool roerbakken

boerenkool wokken

Boerenkool wokken? Lekker! Met deze Oosterse variant zet je weer  eens iets heel anders op tafel. En het is nog snel klaar ook. Zet het vuur maar vast aan, over een half uurtje kan iedereen aanvallen.

boerenkool wokken: dit heb je nodig

  • 1 stronk verse boerenkool (0f 350-400 gram voorgesneden boerenkool)
  • 300 gram wortel
  • 2 eetlepels hittebestendige olie
  • 1 cm verse gember
  • 250 gram peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel misopasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 bosuitjes
  • ½ limoen

serveer met

  • rijst, quinoa of freekeh
  • een omeletrol

boerenkool wokken: zo maak je het

Ris de boerenkoolbladeren van de nerf en hak het blad wat fijner. Verwijder de harde topjes en ‘draden’ van de peultjes. Boen de wortels schoon en snij in dunne plakjes. Zet alles even opzij.

Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote wok. Voeg de gember en knoflook toe. Roer er na 1 minuut de misopasta door.

Voeg de peultjes toe en roer alles om. Doe de wortels erbij, en roer om. Dan de boerenkool wokken. Voeg het gehakte boerenkoolblad toe en schep om met de rest.

Voeg 200 ml kokosmelk toe (een half blikje) en laat alles goed doorwarmen.

Maak ondertussen de bosui schoon en hak in dunne ringen. Voeg de bosui toe, samen met een kneepje limoen en roer alles nog een keer goed om.

Serveer met bijvoorbeeld rijst of noedels. Wij aten er freekeh bij, een oude graansoort met een aardse smaak, die geweldig met dit gerecht combineert. Een luchtige omeletrol maakt het feest compleet. Keet Smakelijk!

boerenkool wokken

miso

Misopasta is een Oosters, gefermenteerd product, op basis van soja en/of een graansoort (gerst of rijst). Het geeft een hartige smaak aan gerechten en je hebt er niet veel van nodig om de boel flink op te peppen. 1 eetlepel in deze roerbakschotel is voldoende, en geeft het gerecht die typische umami smaak. Door het toevoegen van kokos verzacht je alle smaken en is het ook voor kinderen een lekkere toevoeging. Je koopt miso in de toko of bij de eko-super, maar ook bij gewone supermarkten kun je misopasta in het schap tegenkomen. Maak ook eens dashi met miso, een traditionele Japanse bouillon. Eenmaal geopend, kun je miso nog maanden bewaren in de koelkast.

misopasta

Check hier het recept voor luchtige omeletrol

omeletrol

Bestel hier ons nieuwe kinderkookboek

boerenkool wokken

  • 128 pagina’s in kleur
  • een kookboek voor & door kinderen
  • gezonde recepten in stripvorm, goed te volgen: alles wordt stap voor stap uitgelegd
  • met een flinke schep humor
  • klimaatneutraal gedrukt
  • 14,95

Kinderen met plezier nog meer groente laten eten? Bestel dan hier de boeken die we eerder maakten , voor een portie XL Fun!

groentetips