plantaardig dieet

boerenkoolchips

Zelf boerenkoolchips maken? Helemaal niet moeilijk. Als ze uit de oven komen, zijn ze lekker warm en knapperig. Dan moet je direct toeslaan. Meer dan een stronk boerenkool, wat keukenzout en olijfolie heb je niet nodig.

boerenkoolchips maken, aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175C.

Scheur het blad van de steel. Met die harde nerven kunnen we helaas niets, dus die gooien we weg.

zo worden ze extra knisperig

In de diverse boerenkoolchips-recepten die op internet circuleren staat meestal dat je 1-2 eetlepels olie over het berenkoolblad moet sprenkelen. Maar het geheim zit’m hier in: de bladeren hebben niet alleen hier en daar, maar juist in hun geheel een dun ‘filmlaagje’ olie nodig, alleen dan worden ze all-over knisperig en knapperig. Daarbij ga je als volgt te werk: beetje olijfolie in je handpalm gieten en dan stuk voor stuk de boerenkoolbladeren inwrijven met olie. Gaat heel snel.

Spreid de boerenkoolbladeren uit over een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Maal er een klein beetje zout over.

Schuif de bakplaten in de oven. Na 10-15 minuten zijn je boerenkoolchips klaar. 1 stronk boerenkool leverde 3 bakplaten vol op.

hoe valt de smaaktest uit?

En hoe worden ze ontvangen? N=4 in dit huishouden. De 2 volwassenen vinden ze verrassend lekker, zulk soort chips willen we vaker eten. Leuk borrelhapje ook. Kind 1 vindt het niks; te bitter. Kind 2 vindt het ‘best lekker’, hij eet 4 boerenkoolchips, wat toch al gauw een compleet boerenkoolblad is. Geen wonder ook dat het behoorlijk vult, deze groentechips.

boerenkoolchips maken

boerenkoolchips maken

kinderkookboeken tips!

Lekker en gezond eten met kinderen? Check hier de familiekookboeken van Keet Smakelijk.

groentetips

En heb je thuis een jonge chef in de dop? Of houdt jouw buurmeisje, neefje, nichtje van koken? Check dan hier ons nieuwe kinderkookboek.

kinderkookboek

  • 128 pagina’s in kleur
  • recepten in stripvorm
  • voor & door kinderen
  • met een flinke schep humor
  • 14,95

bestel hier

voorbeelden binnenwerk

kinderkookboek

chef het samen

kinderkookboek

kinderkookboek