recept voor macamole guacamole snackgroenten #healthy #snack #KeetSmakelijk

broodje macamole

Avocado en macadamia noten kunnen het prima met elkaar vinden. Even de staafmixer erop en je hebt in no-time een healthy mengsel. Wij noemen het Macamole; de romige en zachtaardige neef van guacamole. Smeer het op een boterham of serveer als dip. 

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit met een lepel. Knip het blad van de koriander, zitten er nog een paar steeltjes aan? No problemo, alles wordt straks fijngemalen. Doe alle ingrediënten in de mengbeker van de staafmixer en mixen maar. Binnen een paar seconden is je macamole klaar.  Lekker op brood

Of serveer als dip met wat snackgroenten: doe de macamole in een kom of glas en geef er stengels bospeen, bleekselderij of komkommer bij. Komkommer blijft knapperig als je de zaadlijsten verwijdert met een lepeltje (zie foto onderaan deze blog). Lepel met de groentestengels de macamole naar binnen. Beetje dippen en klooien met eten, vinden alle kinderen leuk en lekker.

Super rijk van smaak en zit boordevol voedingsstoffen. Of je het nu op je brood smeert, of als dip gebruikt, met deze vriend kom je niks tekort. Keet Smakelijk!

recept voor macamole guacamole snackgroenten

macamole recept voor guacamole macadamianoten avocado

recept voor macamole guacamole snackgroenten #healthy #snack #KeetSmakelijk

recept voor macamole guacamole snackgroenten #healthy #snack #KeetSmakelijk

 

recipe vegetarian sushi Veggi Rider Kids Cook Monday little chefs