valentijnsontbijt

chocoladetaart

Liz en Polly bakten deze chocoladetaart met frambozen voor Valentijnsdag. Inclusief aardbeien-hartjes bovenop de taart, want die horen er natuurlijk ook bij.

dit heb je nodig

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 1 deciliter water
  • 180 gram lichte basterdsuiker
  • 4 eetlepels cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram bloem (meel)
  • 4 eieren / gesplist (de eiwitten in een aparte vetvrije kom even opzij zetten)
  • 200 gram bevroren frambozen

extra nodig

  • 1 hart-taartvorm, te koop bij de meeste kookwinkels – of 1 bakvorm van 24 cm doorsnee
  • slagroom aardbeien of ander fruit om de taart mee te versieren

zo maak je deze chocoladetaart met frambozen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Dan zet je een klein pannetje in een grotere pan met een laagje water op hoog vuur. Doe de chocola en de boter in het kleine pannetje en laat au bain-marie smelten. Goed door elkaar roeren. Giet het mengsel in de mengbeker van de staafmixer.

au bain-marie

Vervolgens voeg je de eidooiers, samen met 1 deciliter water en de cacao in de mengbeker bij de gesmolten chocola en boter. Zet de staafmixer aan en mix alles goed door elkaar.

chocolade-frambozentaart

Neem een grote kom en meng daarin de bloem, de basterdsuiker, het zout en het bakpoeder. Voeg de gepureerde chocolade-massa uit de mengbeker bij het meel in de grote kom en roer alles goed door elkaar.

Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Het is belangrijk dat je kom en de garde vetvrij zijn, anders blijf je kloppen tot je een ons weegt. Schep de eiwitten voorzichtig door de kom met alle andere gemengde ingrediënten.

eiwitten kloppen

Tot slot de bevroren frambozen voorzichtig door het dikke beslag mengen. NB: verse frambozen zijn niet geschikt voor dit recept, omdat de taart daar nogal zompig en kledderig van wordt, Bevroren frambozen zorgen ervoor dat de taart tijdens het bakken lekker stevig blijft. Komt goed uit, want in de winter is een bakje bevroren frambozen een stuk goedkoper.

de taart mag in de oven

Dan is het tijd om het deegmengsel in de bakvorm te storten. Schuif de chocoladetaart met frambozen in de oven en bak ‘m 45 minuten op 180 graden.

chocolade-frambozentaart

Terwijl de taart in de oven staat kun je alvast de slagroom kloppen en het fruit om de taart mee te versieren schoonmaken. Tip van Liz: ‘als je aardbeien overdwars doorsnijdt, krijg je een hartje. Want deze taart maak je natuurlijk in the name of LOVE.

slagroom kloppen tips chocolade-frambozentaart

dan nog even wachten tot die chocoladetaart met frambozen uit de oven mag….

valentijnsdag chocolade-frambozentaart

Haal de taart na 45 minuten uit de oven. Laat ‘m eerst een kwartiertje in de bakvorm afkoelen en daarna nog wat verder op een taartrooster.

chocoladetaart met frambozen en aardbeien

De rest spreekt voor zich.

chocoladetaart met frambozen en aardbeien

chocoladetaart met frambozen