Deze apenrotsen zitten bomvol energie: dadels, noten, cacao en wat kokos. Slimme tip: laat de amandelen eerst een nachtje weken in een kommetje met water. Dan draai je de dadel notenballen straks supersnel in elkaar.
voor 20 dadel notenballen / maken: 15 minuten / chillen in de koelkast: 1 uur
dit heb je nodig
- 100 gram walnoten
- 150 gram amandelen
- 8 medjool dadels (te koop op de markt en bij Oosterse supermarkten)
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel kokosolie
- 50 gram kokosrasp
zo maak je de dadel notenballen
Giet de gewelde amandelen af en doe ze in de foodprocessor, samen met de walnoten, ontpitte dadels, cacao en kokosolie. Maal alles fijn, maar niet overdreven; het moet een samenhangend geheel worden, maar hier en daar nog een klein stukje is geen probleem.
Bekleed een (glazen) bakje/opbergdoos met wat plasticfolie en druk het dadel-notenmengsel hierin aan. Zet de schaal minimaal een uur in de koelkast, dan kun je het mengsel er straks heel eenvoudig uit ‘wippen’ en er vervolgens repen van snijden, of rotsen van draaien.
Als je er ballen/rotsen van draait: neem met een lepel telkens een schepje van het mengsel en draai daar een rots van. Doe de kokosrasp in een kommetje en rol de rotsen door de kokosrasp. Klaar zijn de dadel-noten-ballen. Pas op, want ze zorgen voor langdurige energie. Klim, ren & slinger ze!
kinderkookboek met ballen!
Heb je thuis een jonge chef in de dop? Houdt jouw buurmeisje, neefje of nichtje van koken? Check dan hier ons nieuwste kinderkookboek.
- 128 pagina’s in kleur
- recepten in stripvorm
- voor & door kinderen
- met een flinke schep humor
- 14,95
Wil je er nog wat meer over weten? Kijk dan hier.
En voor de hele familie hebben we natuurkijk ook Keet Smakelijk deel 1 en het Peuter Soepboek.