gebakken champignons

gebakken champignons

Kieper de gebakken champignons in zelf-geknutselde broodbakjes met gruyère en verse tijm. Zet in de oven en na 10 minuten heb je een schaal knapperige miniquiches.

zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak daarin de ui 10 minuten op middelhoog vuur.

Maak de champignons schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Hak in kleine stukjes en voeg ze bij de uien. Bak alles nog even op middelhoog vuur, en doe dan de blaadjes van 3 takjes tijm erbij (of 1 theelepel gedroogde tijm).

Besmeer 12 boterhammen met wat zachte roomboter. Steek met behulp van een glas (7 cm doorsnee) rondjes uit het brood. Als je geluk hebt, levert 1 boterham 2 rondjes op. Dan heb je maar 6 boterhammen nodig.

Leg de broodrondjes met de beboterde kant naar beneden in de vormpjes van een muffinbakblik en druk ze stevig aan. Je hebt nu 12 broodbakjes, waarover je de gebakken champignons kunt verdelen. Strooi de geraspte gruyère over de bakjes en zet de kaboutertaartjes 10 à 12 minuten in de oven, tot de kaas gaat borrelen en het broodbakje lekker krokant is.

gebakken champignons

gebakken champignons

gebakken champignons

gebakken champignons

gebakken champignons

Kinderen en champignons zijn meestal geen dikke vrienden. Aan de structuur en smaak van champignons moet je echt wennen. Door ze in een knapperig broodbakje te serveren wordt het al een stuk toegankelijker.

gebakken champignons

wist je dat….

… champignons veel B vitamines bevatten, plus de onmisbare mineralen koper, selenium en potassium. Maar met dat soort feiten ga je je kind natuurlijk niet lastigvallen. Die vindt het misschien wel leuk om te horen dat kabouters dol zijn op champignons. Dat komt doordat ze zo snel groeien. Kabouters gaan ’s nachts vaak kijken hoe paddestoelen in één nacht uit de grond schieten. Dat willen ze zelf eigenlijk ook wel – en daarom eten ze ook zo graag gebakken paddestoelen.

gebakken champignons

Probeer ook deze kindvriendelijke recepten met champignons eens:

Slingerspaghetti

Papamamapannenkoek

* * * 

Bestel hier de boeken van Keet Smakelijk

groenten kids