Courgettes en paprika’s zijn er momenteel in overvloed. Maak er eens deze ‘bootjes’ uit de oven mee. Lekker snel en makkelijk familierecept bomvol groente!
voor 4 personen / maken: 10 minuten / in de oven: 20 minuten
dit heb je nodig
- 3 middelgrote courgettes
- 1 rode ui (100 gram rode ui)
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram vega gehakt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- tomatenpuree
- 300 gram paprika / rood /geel
- koolzaadolie of olijfolie, om te bakken
- 100 gram jonge kaas, geraspt
zo maak je deze gevulde courgette met paprika
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Halveer de courgettes en hol ze uit met een scherp lepeltje.
3. Verwarm wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snij de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de ui een paar minuten en voeg de knoflook toe. Roer alles even om en voeg dan ook het vega-gehakt, de oregano en tomatenpuree toe. Laat nog een paar minuten bakken op middelhoog vuur.
4. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in dunne reepjes. En voeg ze bij de rest in de pan. Mix alles door elkaar en zet het vuur uit. De paprika’s hoeven niet mee te bakken; ze garen straks voldoende in de oven.
5. Dan vul je de courgettehelften met het roerbakmengsel. En schuif vervolgens de bakplaat met de gevulde courgette in de oven.
6. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en strooi overal nog wat geraspte kaas over. Dan nog even terug in de oven, voor een minuut of 5-10. Klaar is deze gevulde courgette met paprika. Lekker met een knapperige salade.
tip
zo’n gevulde paprika doet het ook prima bij de lunch. Keet Smakelijk!
kinderkookboek tip
Bestel hier ons nieuwste kinderkookboek, en stuur ook jouw kind 9of neefje, nichtje, buurmeisje) de keuken in.
Chef Het Samen met tomaat is uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld! Bekijk het item op het Jeugdjournaal hier.