Met deze pap van mam kun je er gemakkelijk een paar uur tegenaan. In havermout zitten namelijk veel vezels en voedingsstoffen en het zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel, doordat het langzaam energie afgeeft. Kost weinig, is lekker voedzaam en eenvoudig te maken.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 8 deciliter (amandel)melk
- 2 stukjes (biologische) citroenschil
- ½ theelepel zout
- 130 gram havermout
- 4 eetlepels room
- wat honing, suiker of ahornsiroop
Breng de melk met citroenschil en zout langzaam aan de kook in een pan met dikke bodem. Doe de havermout bij de melk en laat alles een minuut of 5 zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verwijder de citroenschilletjes en verdeel de havermoutpap over vier kommen of diepe borden. Laat 2 minuten afkoelen, dan wordt de pap nog wat dikker. Schenk er wat room over (hoeft niet) en maak het wat zoeter met honing, schepje suiker of ahornsiroop. Ook dat laatste hoeft niet, maar mag wel.