Door bietensap wordt zuurstof beter door je bloed vervoerd, en da’s dan weer goed voor je uithoudingsvermogen. Geweldig! Maar het betekent verder niet dat je het met liters tegelijk zou moeten drinken. Drink je namelijk te veel bietensap, dan heeft dat een nadelig effect op de calciumopname. Bietensap is gezond, drink gerust eens een glaasje, maar overdrijf het niet.
De smaak van biet is vrij sterk, zoet en aards tegelijk. Voor kinderen is dat meestal te veel van het goede, dus mix het liever met een andere groente- of fruitsoort.
Wel oppassen bij het snijden en mixen, want biet geeft nogal onuitwisbare vlekken. De kleur is zo sterk, dat sommige mensen er rood van poepen of oranje van plassen. Niet schrikken; het is gewoon een geintje van de rode biet.
Alle bietjes helpen. Ze zijn goed voor je hart, aderen, lever en darmen. De rode kleur komt van Betalaine, een onstekingsremmer en ontgiftend spul. Heb je een sapcentrifuge? Maak dan snel eens zo’n verfrissend bietensapje. Biet it babe!