bloemkool salade

kliekjes salade

Kliekjes klinkt als zielige restjes, maar ze kunnen boven zichzelf uitstijgen. Door onbedoelde combinaties die je verrassen: Stamppot van dinsdag met de tortellini van donderdag, wtf? Lekker! Van oude groenten maak je een quiche. En die zwarte banaan doet het juist extra goed in een bananenbrood, want hij is veel zoeter dan een gele banaan. Of wat dacht je van deze chique de clique salade met bloemkoolblad? 

  • handje zonnebloempitten
  • 1 granaatappel
  • het blad van 1 bloemkool
  • olijfolie
  • snuf zout
  • kneepje citroensap

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Zet het vuur uit als ze lichtbruin en knapperig zijn en laat afkoelen.

Halveer de granaatappel en klop met een pollepel boven een grote schaal alle pitjes eruit. Lekker hard meppen, dan vallen de pitjes er uit als een regenbui. Eventueel meegekomen witte vliesjes verwijderen, want die smaken bittter.

Snij het bloemkoolblad in dunne reepjes (chiffonade). Blancheer in kokend water, een minuut of 3-4. In een vergiet storten en laten schrikken onder koud stromend water, dan blijft het blad frisgroen en knapperig. Het blad verdelen over een schaal.

Klop olijfolie met een snufje zout en eventueel wat citroen tot een dressing. Giet over het bloemkoolblad. Strooi de granaatappelpitjes erover en tot slot de zonnepitten. Klaar is je kliekjessalade.

bloemkool, salade, kliekjes salade, kliekipedia, granaatappel, zonnebloempitten

Bestel hier ons gloednieuwe kookboek voor kinderen!

Chef Het Samen met Tomaat

Jonge koks ontdekken hoe leuk & lekker het is om samen te koken. Met foolproof recepten: alles is stap-voor-stap gefotografeerd en getest door kinderen.

chef het samen met tomaat

Tomaat speelt de hoofdrol, maar natuurlijk wordt er ook met heel veel andere lekkere en verse ingrediënten gekookt. De recepten zijn niet kinderachtig: pasta puttanesca, linzensoep met kastanjes en zongedroogde tomaat, romige curry… om maar eens wat te noemen. Voeg daar een flinke schep humor aan toe en de kans is groot dat kinderen ook echt de keuken in zullen gaan om iets lekkers te maken.

Chef Het Samen

Naast recepten staan er duidelijke kweekinstructies in Chef Het Samen met tomaat. Want wie zelf tomaten kweekt, zal ze daarna met nog meer plezier eten.

chef het samen

Supertof  kado-boek waar kinderen direct mee aan de slag kunnen. Klimaatneutraal gedrukt, op 150 grams gecertificeerd FSC-papier. 128 pagina’s, volledige kleurendruk, dikke lol voor slechts 14,95

Te koop in iedere boekwinkel en natuurlijk online

chef het samen met tomaat

En wil je die zwierige handtekening erin, en/of een zakje biologisch tomatenzaad erbij? Stuur dan een mail naar laura@keetsmakelijk.nl. Dan heb je het boek ook zo snel mogelijk in huis!