paprika recept

knapperige ijsbergsla

De zachte verrassing in deze bakjes van ijsbergsla bestaat uit kikkererwten met een romige coating. Voor de afwisseling zijn daar dan weer stukjes frisse paprika doorheen gemengd. Een vrolijk geheel van smaken en texturen. Zo’n bootje van ijsbergsla kun je met mes en vork fileren, maar je kunt ‘m ook met de hand naar binnen schuiven. Peuters en kleuters zullen de kikkererwten waarschijnlijk per stuk uit de bootjes pikken. Niet moeilijk doen over de kliederboel, zolang je maar lol hebt aan tafel en lekker eet…

Snij de ijsbergsla in kwarten, verwijder de harde kern. Haal de bladeren los van elkaar, dit gaat het makkelijkst onder stromend water, je hebt de sla dan ook meteen gewassen. Met een beetje creativiteit haal je er gemakkelijk 10 ‘bootjes’ uit. Laat de bladeren goed uitlekken in een vergiet.

Spoel ook de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika, en snij in kleine stukjes. Zet even opzij.

Dan maak je de coating, die alles een heerlijke romige smaak gaat geven:

Doe de tomaatjes, knoflook, het sjalotje, de basilicum, en komijnpoeder in de keukenmachine of in de mengbeker van de staafmixer. Voeg, terwijl de machine draait, 1 eetlepel olijfolie toe. Tot slot 2 eetlepels mayonaise erbij en alles goed door elkaar mengen.

Meng in een grote kom de tomaten-mayonaise saus door de kikkererwten en de paprika. Leg de slabakjes op een grote schaal en vul ze met de kikkererwten.

Lekker met deze freekeh salade en een (vega)balletje van het een of ander. Keet Smakelijk!

kidsproof recept voor knapperige slabakjes met kikkererwten

kidsproof recept voor knapperige slabakjes met kikkererwten

recept slabakjes slabootjes met kikkererwten snackgroenten