koude komkommersoep recept Keet Smakelijk

komkommersoep

Aan iedere komkommertijd komt een eind, maar deze houden we er nog even in, want hij is verrassend lekker en makkelijk om te maken. Paar keer de puls-knop van je blender indrukken en hij is klaar om naar binnen te slurpen.

Dit heb je nodig voor 4 personen en zo maak je het:

  • 1 biologische komkommer (die hebben echt meer smaak)
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 5 deciliter Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 deciliter water
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel dijonmosterd
  • kneepje citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie

garnering

  • paar plakjes dungesneden komkommer
  • paar takjes dille

Laat de schil zitten, maar verwijder de uiteindes van de komkommer. Die zijn namelijk wat bitter van smaak, en dat wil je niet in je soep. De rest van de komkommer in grove stukken hakken.

Snij de bosui en de dille fijn. Doe ze met alle andere ingrediënten in de blender en maal tot een gladde soep.

Zet minimaal twee uur in de koelkast, zodat de smaken wat meer op elkaar kunnen inwerken en alles lekker koud wordt.

Serveer de soep in kommen en garneer met dungesneden plakjes komkommer en verse dille. Eventueel nog wat olijfolie eroverheen druppelen, et voila, klaar is je koude komkommersoep.

koude komkommersoep recept Keet Smakelijk

koude komkommersoep recept Keet Smakelijk

koude komkommersoep recept Keet Smakelijk