Je hebt toetjes uit oma’s tijd. En je hebt toetjes van nog veel langer geleden. Dit kwarktoetje bestaat al 200 miljoen jaar en nog steeds likt deze dino zijn poten erbij af.
dit heb je nodig
- 100 gram walnoten, gepeld
- 6 gedroogde abrikozen
- 2 decilliter kwark
- 2 deciliter dikke yoghurt
- 2 deciliter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel citroensap
zo maak je dit kwarktoetje
Laat de gedroogde abrikozen een half uurtje wellen in warm water. Snij ze vlak voor het opdienen in stukjes.
Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan.
Roer yoghurt en kwark door elkaar.
Klop de slagroom lobbig met 2 eetlepels suiker. Spatel de slagroom voorzichtig door het yoghurt-kwarkmengsel. Verdeel over schaaltjes en garneer met de stukjes abrikoos en walnoten. Klaar is je kwarktoetje.
zomerse variant
In de zomer gebruik je natuurlijk verse abrikozen. Die moet je dan eerst ontvellen: kruis de velletjes in met een scherp mes en dompel ze 20 à 30 seconden onder in kokend water. Spoel af onder koud stromend water en verwijder de velletjes. Verwijder de pit en snij de abrikozen in stukjes. Doe de stukjes abrikoos in een schaal, met wat citroensap en een eetlepel suiker. Schep voorzichtig om en laat even staan.
kookboeken tips!
Lekker en gezond eten met kinderen? Bestel hier de boeken van Keet Smakelijk
En heb je thuis een jonge chef in de dop? Check dan hier ons nieuwe kinderkookboek.
- 128 pagina’s in kleur
- recepten in stripvorm
- voor & door kinderen
- met een flinke schep humor
- 14,95
bestel hier