magnolia recept

magnolia toetje

Wist je dat magnoliablaadjes eetbaar zijn? En hoe! Probeer het ook eens met dit super Magnolia recept. Je maakt het in 1 minuut en daarna is het puur genieten!

waar smaken ze naar?

Magnolia blaadjes zijn licht, fris en knapperig van structuur. Ze smelten op je tong, wat een sensatie. Ze smaken lichtjes naar gember, ze zijn zoet, met een subtiel bittertje als ondertoon. Dus mazzel als je zo’n bloemenboom in de tuin hebt staan. Zo niet, moet je de buurman lief aankijken, of naar een park met magnoliabomen, en daar een paar blaadjes voor dit toetje scoren.

magnolia recept

magnolia recept: kant-en-klaar-toetje

1. Reken 3 blaadjes per persoon. Dus als je met 4 personen bent, heb je 12 magnoliablaadjes nodig

2. Lepel overal wat aardbeienijs op.

3. Strooi er een paar druiven over voor een extra special effect.

4. Schuif de boel naar binnen.

liever met zelfgemaakt ijs?

Vind je dit allemaal veel te makkelijk? En maak je liever zelf ijs? Kan ook hoor 🙂 Dan moet je nog even een paar extra ingrediënten inslaan en verwerken. Hou er rekening mee dat je de bananen een paar uur van tevoren invriest.

  • 2 rijpe bananen, in plakjes gesneden
  • 150 gram bevroren aardbeien (vriesvak supermarkt)
  • 1oo ml kokosmelk (goede kwaliteit!)

1. Leg de in plakjes geleden bananen (zonder schil) in de vriezer. Doe dit bijvoorbeeld een avond van tevoren.

2. Maal de bevroren bananen met de bevroren aardbeien fijn in de keukenmachine. En voeg, tijdens het draaien, de kokosmelk toe.

3. Lepel het ijs over de magnoliablaadjes, strooit er wat druiven over en klaar is ook dit magnolia recept. Geniet van je superluxe toetje. Keet Smakelijk!

magnolia recept

 

er op uit

Zelf geen tijd om magnoliablaadjes te plukken? Stuur je kinderen er op uit! Grote kans dat ze hier wel voor te porren zijn, want  gratis boodschappen in de natuur doen en er thuis iets lekkers mee maken, dat spreekt de meeste kinderen wel aan. En als ze dan toch bezig zijn, vraag meteen of ze een zak brandnetels willen scoren, zodat jullie ook dit prikkelsoepje kunnen maken. Leer kinderen wel even dat je niet zomaar alles kunt eten, wat je buiten tegen komt. Maar met Magnoliablaadjes en Brandnetels zit je altijd goed.

het mafste kinderkookboek

En nu je toch bezig bent met oogsten uit park, bos of eigen tuin: het is weer tijd om tomaten te zaaien. Lees er alles over in ons bekroonde kinderkook- en kweekboek: Chef Het Samen met tomaat en laat ook jouw kind, neefje of buurmeisje ontdekken hoe leuk het is om zelf te koken en van eigen tomatenplant te eten.

kookles voor kinderen

  • 128 pagina’s in kleur
  • voor & door kinderen
  • recepten in stripvorm
  • met een flinke schep humor
  • 14,95

Meer weten over Chef Het Samen? Kijk dan hier.