muffins met mandarijnen

muffins met mandarijnen

Koop voor dit recept van muffins met mandarijnen biologische mandarijnen, want daar zitten geen bestrijdingsmiddelen op. En omdat je de mandarijnen met schil en al door de muffins maalt, is dat best belangrijk. Enfin, als je die biologische mandarijnen eenmaal te pakken hebt, kun je aan de om en tover je al snel deze heerlijkheden uit de oven.

voor 12 stuks • maken: 15 minuten / mandarijnen koken: 30 minuten / in de oven: 20 minuten

dit heb je nodig

  • 3 à 4 biologische mandarijnen (400 gram)
  • 4 eieren
  • 125 gram geschaafde amandelen / of amandelmeel
  • 125 gram (spelt)meel
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout

zo maak je deze muffins met mandarijnen

Breng een pan met ruim water aan de kook. Zet het vuur lager, doe de mandarijnen met schil en al in de pan. Laat ze een half uur garen.

Maal ondertussen de geschaafde amandelen in de keukenmachine tot amandelmeel (als je amandelmeel hebt gekocht kun je deze stap overslaan). Doe het amandelmeel in een grote kom en meng met bakpoeder, suiker en het ‘gewone’ (spelt)meel.

Haal na 30 minuten de mandarijnen uit de pan. Laat ze een beetje afkoelen. Hierna draai je ze – met schil en al – in de keukenmachine tot moes (eventuele pitjes er wel eerst uit halen). Terwijl de motor draait, voeg je één voor één de eieren toe. Roer het mandarijnen-ei-mengsel door de droge ingrediënten in de kom. En roer alles tot een gelijkmatige massa.

Zo’n 10 minuten voordat je da muffins in de oven schuift, verwarm je de oven voor op 180 graden.

Vul de muffinvormpjes voor tweederde. Gebruik daarbij twee lepels, want het is nogal plakkerig spul. Bak de muffins met mandarijnen 20 minuten. En test nog even met een satéprikker of ze echt gaar zijn: als ie er droog en schoon uitkomt, zijn je muffins klaar. Keet Smakelijk!

muffins met mandarijnen

muffins met mandarijnen

kinderkookboeken tips!

Best hier onze boeken voor nog meer food & fun!

groentetips

En heb je thuis een jonge chef? Check dan zeker even hier ons nieuwe kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat.

kinderkookboek