papadums met dip

papadums

Papadums zijn een soort knapperige pannenkoekjes, meestal gemaakt van linzenmeel. Vaak wordt er ook nog wat komijn en knoflook aan het mengsel toegevoegd, voor een extra smaak-effect. Super lekker en makkelijk om te maken. Maar wat doe je er verder mee? Nou, vullen met een knapperige mix van paprika bonen en verse kruiden bijvoorbeeld. Of maak eens papadums met dip. Beide recepten vindt je op deze pagina. Even naar beneden scrollen en you’re ready to go!

papadums met paprika en kidneybonen

1. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en hak in stukjes. Doe ze samen met de bonen in een grote kom en meng er zoveel verse, fijngehakte basilicum en koriander door als je lekker vindt. Dan de dressing erbij en alles even door elkaar mengen.

3. Maak een romige yoghurtsaus van yoghurt en crème fraîche.

4. Verkruimel de feta en zet in een vrolijk bakje samen met de andere bakjes op tafel.

nog even de papadums frituren

De gebruiksaanwijzing staat op de achterkant van het pakje. Je kunt ze in de magnetron oppiepen, maar snel gefrituurd zijn ze lekkerder: verhit een laagje hittebestendige olie in een ruime koekenpan. Bak de pappadums stuk voor stuk knapperige, beide kanten ongeveer 2 seconden in het vet, en zie: er ontstaat een knapperig bakje. Laat de papadums uitlekken op keukenpapier (alle kinderen uit de buurt en afzuigkap op volle sterkte).

Zet alles op tafel. Verdeel een beetje van het romige yoghurtmengsel over de papadums, dan de papadums met kidneybonen vullen en aftoppen met wat gekruimelde feta.

recept pappadums

papadums met dip

Ook erg lekker, voor bij de  borrel: papadums met dip. Hiervoor maken we tztatziki, waar je vervolgens alleen nog maar de papadums in hoeft te steken.

  • 2 deciliter Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte dille
  • olijfolie
  • kneepje citroensap
  • peper & zout

1. Hak het teentje knoflook fijn, en roer het door de yoghurt

2. Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten. De schil kun je eraf halen, maar ook laten zitten, wat je het lekkerst vindt. Rasp de komkommer grof en voeg het toe aan de yoghurt.

3. Dan nog de dille en wat citroen, peper, zout en olijfolie erbij. Goed door elkaar roeren en klaar zijn je papadums met dip. Keet Smakelijk!