Popeye pesto

pasta met spinaziepesto

Een variant op de klassieke pesto Genovese: spinaziepesto. Werkt ook prima en wel zo handig als je nog wat spinazie in de koelkast hebt liggen. Onderstaande hoeveelheid is genoeg voor een afwisselende lunch of lichte maaltijd voor 4 personen, klaar in 15 minuten!

zo maak je het

Doe de spinazie, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in de mengkom van de keukenmachine of staafmixer. Of gebruik een vijzel (zo hoort het eigenlijk echt, maar wij doen het nu even snel en makkelijk, niks vertellen aan je Italiaanse vrienden). Voeg een kneepje citroensap toe. En druppel er langzaam olijfolie bij, als de foodprocessor draait – totdat je een lekkere smeuïge pesto hebt. Roer de mayonaise door de Popeye pesto en proef op peper en zout.

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Haal ondertussen de sperzieboontjes af en stoom of kook ze beetgaar. Tomaatjes halveren, en de mozzarella in stukjes verdelen.

Roer de spinaziepesto door de pasta en verdeel de sperziebonen, tomaatjes en mozzarella erover. Zo zet je in 15 minuten een afwisselende lunch of lichte avondmaaltijd op tafel.

variaties

Deze pasta met spinaziepesto is ook lekker met een hardgekookt eitje (per persoon) Eitjes fijnprakken en over de pasta verdelen. De kerstomaatjes kun je ook een minuut of 10 in de oven roosteren, dan krijgen ze meer smaak. Verdeel ze over de pasta met ei en strooi daar nog wat gedroogde oregano over. Tot slot de sperziebonen erbij en Popeye is al lang en breed blij. Keet Smakelijk!

pasta met spinaziepesto

spinaziepesto

spianziepesto

spinaziepesto

* * * 

Bestel hier de boeken van Keet Smakelijk

kind vegetariër