Geen idee wat ze er in Italië van vinden, maar van zo’n pizza boerenkool kunnen wij een hele stapel op. Er zijn recepten dat je de boerenkool er zo bovenop legt, maar je pizza wordt extra smeuïg als je er eerst boerenkoolpesto van maakt. Zo gepiept, dus daar gaan we voor!
voor 4 personen. NB hoe lang je precies bezig bent hangt af van of je zelf pizzadeeg gaat maken, of dat je kant-en-klaar pizzabodems koopt, en of je zelf tomatensaus maakt of kant-en-klaar.
dit heb je nodig voor 4 x pizza boerenkool
- pizzadeeg, hier vind je het recept
- tomatensaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 1 groene paprika
- 2 bollen mozzarella
voor de boerenkoolpesto
- 150 gram gesneden boerenkool
- 50 gram geschaafde amandelen
- 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 theelepel zout
- kneepje citroensap
- 1 deciliter olijfolie
zo maak je pizza met boerenkool
Begin met de boerenkoolpesto: Zet een pan met water op, breng aan de kook en kieper de boerenkool in de pan. Kook de boerenkool 7 minuten en stort dan alles in een vergiet. Laat schrikken onder koud stromend water en daarna goed laten uitlekken, eventueel wat op drukken, zo haal je het overtollige vocht eruit.
Doe de gekookte boerenkool, samen met de amandelen, de Parmezaan, de gehakte knoflook, het zout en paar druppels citroensap in de mengkom van de keukenmachine of staafmixer. Terwijl de machine draait, de olijfolie toevoegen en laten draaien tot je een grove pesto hebt. Proef op peper en zout, voeg eventueel nog wat extra toe. En wat extra olijfolie als de pesto te dik is.
tijd om de oven voor te verwarmen en de pizza’s startklaar te maken
1. Verwarm de oven voor: 220 graden.
2. Neem een stuk van het deeg. Maak er een bolletje van. Rol het uit met behulp van een deegroller. Zorg dat er een klein beetje meel op het aanrechtblad ligt, zodat het deeg niet blijft vastplakken. Rol uit tot een dunne deeglap, zodat je straks een lekkere krokante bodem hebt.
3. Hevel de pizzabodem over naar een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak een klein opstaand randje, door met je duim, wijsvinger en middelvinger het deeg rondom iets omhoog te werken.
4. Lepel wat tomatensaus op de pizza en bestrijk de bodem, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
5. Met een lepel een paar flinke dotten boerenkoolpesto over de pizza verdelen.
6. Snij de mozzarella in plakken end e paprika in reepjes. Verdeel over de pizza.
7. Schuif de pizza in de oven. Na 10 minuten is je pizza boerenkool klaar. Snij in punten. Eerlijk delen. En zo maak je nog een stel pizza’s. Keet Smakelijk!
Nu in de shop: ons nieuwe kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat,
- 128 pagina’s in kleur
- recepten in stripvorm, dus kinderen kunnen er heel eenvoudig zelf mee aan de slag, want alles wordt stap voor stap uitgelegd
- voor & door kinderen
- met een flinke schep humor
- 14,95
Met tomaat als rode draad, in combinatie heel veel andere verse ingrediënten. Gemaakt met jongens en meiden uit de buurt. Alles is getest door de kinderen zelf. De recepten zijn in stripvorm, dus iedereen kan er heel eenvoudig zelf mee aan de slag.
Naast recepten staan er ook kweektips in het boek, want moestuinieren is hip en je eigen oogst eten is natuurlijk nog leuker!
Ideaal kook- en kweekboek voor kids, vanaf zeven jaar. bestel hier.