Quinoa bevat alle essentiële aminozuren en is daarmee een volwaardige, plantaardige eiwitbron. Best bijzonder. Het is glutenvrij, heeft een milde, nootachtige smaak, en het zit vol vitaminen en mineralen. Als je met dit alles ’s morgens al begint, maak je een keiharde kickstart!
Dit heb je nodig voor 2 personen en zo maak je het:
- 150 gram quinoa
- 150 ml amandelmelk (ongezoet)
- 150 ml water
- ½ theelepel zout
- 50 gram geroosterd amandelschaafsel
- 250 gram aardbeien
- optioneel: honing of rietsuiker + wat extra amandelmelk om erover te gieten
Breng de quinoa met de amandelmelk, het water en het zout aan de kook. Zodat het kookt, het vuur omlaag draaien en 10 minuutjes heel zacht met deksel op de pan laten koken. Dan het vuur uitzetten en nog 10 minuten laten staan. Daarna is de quinoa klaar.
Rooster ondertussen de amandelen lichtjes in een droge koekenpan. Het gaat heel snel, dus blijf er even bij staan. Was de aardbeien en snij ze in kwarten.
Schep de quinoa in kommen of een diep bord. Verdeel de aardbeien en het amandelschaafsel erover. Voeg eventueel wat honing of suiker toe en/of wat extra amandelmelk. Kopje thee erbij en je hebt een 3-sterren-powerfood-ontbijt.