groentewrap familiefavoriet tortilla met sperziebonen en zongedroogde tomaat

groentewrap

Voor deze familiefavoriet mag ik mijn kinderen altijd wakker maken. Lekkere groentewrap met pittige rucola, sappige sperziebonen en kleine explosies van zontomaat. Die je overigens heel eenvoudig zelf maakt.

voor 4 personen / klaar in 20 minuten (ex zongedroogde tomaatjes, als je die zelf maakt)

dit heb je nodig voor de groentewrap

  • 2 middelgrote uien
  • 400 gram sperziebonen
  • 8 kleine tortilla’s (2 per persoon)
  • 2 ons jonge kaas
  • 50 gram zongedroogde tomaten (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 200 gram rucola
  • crème fraîche

zo maak je de groentewrap

Begin met de uien. Snij ze in dunne ringen en bak ze in een klein beetje olie op middelhoog vuur, een minuut of 10.

Top de sperziebonen en kook ze in een minuut of 6-7 beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken in een vergiet.

dan de zontomaatjes

Een bakje met kant-en-klare half zongedroogde tomaatjes is handig, maar zelf maken is een fluitje van een cent en smaakt meestal wat subtieler. Je moet ze dan wel even inplannen: vier uur voordat je aan tafel gaat (of de avond ervoor) zet je de tomaatjes in de oven. Snij een kilo (of twee kilo) Roma tomaten in kwarten en verwijder de pitjes. Daarna alle stukjes tomaat nog een keer in de lengte door midden snijden. Doe alle stukjes tomaat in een kom, giet er 1 eetlepel olijfolie bij en voeg een snufje zout toe. Schudden maar met die kom, zodat alle tomaten door een dun laagje olie worden omhuld. Zet de oven op 100 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg daarop de partjes tomaat, met de bolle kant naar beneden. Schuif in de oven en haal ze er na 4 uur uit.

Als je ze nog wat verder wil laten ‘drogen’, laat je de tomaatjes nog wat langer in de oven staan. Je hebt nu een flinke lading zongedroogde tomaatjes. Gebruik wat je nodig hebt voor de wraps. De rest bewaar je in een brandschone pot, met olijfolie (zorg dat de tomaatjes onder de olie staan, dan kun je ze een tijd in de koelkast bewaren).

groentewrap zongedroogde tomaatjes

groentewrap met zongedroogde tomaatjes

de groentewraps startklaar maken

Vlak voordat je aan tafel gaat, maak je de wraps startklaar. Verwarm de ene kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur en draai na 30 seconden om. De andere kant met wat kaas bestrooien en laten smelten.

Aan tafel kan iedereen de rest van de ingrediënten op zijn wrap doen: rucola sperziebonen, zongedroogde tomaatjes en de uitjes. Tot slot een lepeltje crème fraîche of romige yoghurt erbij.

Wraps dichtklappen en aanvallen maar. Zo’n groentewrap is een prima avondhap, maar wordt door hongerige pubers ook vrolijk onthaald bij de lunch.

groentewrap familiefavoriet tortilla met sperziebonen en zongedroogde tomaat

* * * 

Ken je ons nieuwe kinderkookboek al?

chef het samen met tomaat

Lekker groot kookboek met foolproof recepten in stripvorm. Tomaat vormt letterlijk de rode draad, maar natuurlijk wordt er ook met veel andere verse ingrediënten gekookt. De recepten zijn niet kinderachtig: pasta puttanesca, linzensoep met kastanjes en zongedroogde tomaat, romige curry… om maar eens wat te noemen. Voeg daar een flinke schep humor aan toe en de kans is groot dat kinderen ook echt de keuken in zullen gaan om iets lekkers te maken.

Naast recepten staan er duidelijke kweekinstructies in dit boek. Want wie zelf tomaten kweekt, zal ze daarna met nog meer plezier eten. Let maar op 😉

Chef Het Samen

screen-shot-2016-10-17-at-17-20-47

Chef Het Samen met tomaat / 128 pagina’s / full color / 14,95

Bestellen kan hier