De herfst is nu echt begonnen en de boerenkool ligt al weer in de winkel. Maar de echte kou hou je nog even buiten de deur met deze twist: pasta boerenkool met paprika en zongedroogde tomaatjes.
zo maak je deze pasta boerenkool
Voorgesneden boerenkool is makkelijk en snel, maar vers van de stronk is ie veel lekkerder. Dus als je een stronk weet te scoren, verwijder dan de harde, middelste nerven snij het blad zo fijn mogelijk.
Zet een grote pan met water op. Voeg de boerenkool toe als het water kookt. Na 3-4 minuten afgieten en de kool goed laten uitlekken in een vergiet. Zet een apart.
Rooster de zonnebloempitten lichtjes in een droge koekenpan (2-3 minuten).
Snij de ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in olijfolie op middelhoog vuur.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en hak ‘m in kleine stukjes. Voeg de paprika bij de ui en knoflook in de pan. Schep alles om en bak 2 minuten. Voeg de curcuma toe en schep om.
Voeg de gekookte boerenkool toe. Schep goed om en laat een paar minuten doorwarmen op middelhoog vuur. Dan de sojasaus erbij en een kneepje citroen.
Kook tussendoor de fusilli beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng de pasta door het boerenkool-mengsel en verdeel over borden. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en strooi over de pasta. Aftoppen met de geroosterde zonnebloempitten. Klaar is je pasta boerenkool. Keet Smakelijk!