Deze simpele havermoutkoekjes verbranden langzaam. Niet in de oven, maar in je maag. Dat betekent dat zo’n koekje je een hele tijd kracht geeft – handig voor als je gaat sporten. Maar je kunt ze natuurlijk ook gezellig samen op de bank met een pot thee oppeuzelen.
voor 20 koekjes / maken: 15 minuten / in de oven: 15 minuten
dit heb je nodig
- 100 gram havermout
- 100 gram (spelt)meel
- 80 gram rietsuiker
- 50 gram kokosrasp
- 1 theelepel vanillesuiker
- ½ theelepel zout
- 100 gram roomboter
- 4 eetlepels warm water
zo maak je deze simpele havermoutkoekjes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de havermout met (spelt)meel, suiker, kokosrasp, zout en vanillesuiker in een grote kom.
3. Dan smelt de boter op laag vuur. Let op dat de boter niet verkleurt. Giet de gesmolten boter bij de droge ingrediënten, doe er 4 eetlepels water bij en meng alles goed door elkaar.
4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak met behulp van twee lepels of met je handen balletjes en druk die plat op het bakpapier.
5. Bak de koekjes 15 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster. En je bent klaar voor de start!
het mafste kinderkookboek
Check hier ons nieuwste kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. Een lekker maf – en bekroond – kinderkookboek, dat we samen met een stel kinderen uit de buurt hebben gemaakt.
- 128 pagina’s in kleur
- voor & door kinderen
- recepten in stripvorm
- met een flinke schep humor
- 14,95
Bestel Chef Het Samen met tomaat hier