kidsproof aspergesoep kindvriendelijk recept witte aspergesoep Keet Smakelijk

aspergesoep

Mama eend kwaakt: kindjes kom aan de kant / Ik heb erwtjes op een stukje brood / Wacht even, piepen alle eendjes bijdehand / Eerst nog wat slobberen uit de sloot!

De meeste kinderen gaan niet direct op of om de tafel dansen als je ze asperges voorschotelt. Voor jonge kinderen zijn het vaak glibberige witte staken die je aangapen vanaf een wit bord. Je kunt het natuurlijk proberen; van je peuter een volwassen asperge-eter maken. Ons google experiment ‘kinderen-witte-asperges’ leverde echter geen enkel plaatje op. Dus mocht het lukken, stuur ons een foto van je asperge liefhebber. Meer succes oogst je  als je er soep van maakt. Dit recept voor witte aspergesoep is bovendien 100% peuterproof; er is geen korrel zout aan toegevoegd. Voor peuters is deze soep rijk genoeg van smaak; verse groenten en kruiden doen hun werk. Voor de meeste volwassenen en oudere kinderen is ie waarschijnlijk te flauw. Geen probleem, je voegt er gewoon aan tafel wat versgemalen zout en peper aan toe (in feite is een bouillonblokje niet veel meer dan dat).

O ja, nog een ding: check of je asperges echt vers zijn, want hoe ouder ze worden, hoe bitterder de smaak en dat vindt eigenlijk niemand lekker. Pas geoogste asperges smaken zoet. Je herkent ze door er twee tegen elkaar te wijven, ze maken een piepend geluid.