currypasta maken

snelle curry

Aubergine was vroeger nogal bitter, maar dat is er vrijwel uit gekweekt waardoor ie meteen een stuk vriendelijker is voor kinderen. Vandaag gaat ie in een snelle curry. Kids Love it. En wij trouwens ook.

zo maak je deze snelle curry

Snij de aubergines in blokjes van 1 cm (brunoise). Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak alles al omscheppend gedurende 10 minuten (goud)bruin. Tijdens het bakken laten de aubergines vocht los, dus laat je niet verleiden om extra olie in de pan te gieten, da’s niet nodig.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

maak ondertussen de currypasta:

halveer de Spaanse peper en verwijder de pitjes. Snij de bosuien in stukjes, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine of van je staafmixer. Voeg de curcuma, suiker, sojasaus, sesamolie, en tomatenpuree toe. Doe de basilicum bij de rest van de ingrediënten. En maal alles fijn. (Heb je jonge eter(s) aan tafel? Neem dan in plaats van een hele peper een half pepertje).

verder met de alles in de pan werpen

Voeg de currypasta toe aan de aubergine. Spoel de kikkererwten goed af en doe ze ook in de pan. Roer alles een paar keer om en voeg de kokosmelk toe. Eventueel een klein scheutje water erbij. Zet het vuur wat hoger en laat alles een minuut of 10 pruttelen.

Was de spinazie en en voeg het in gedeeltes toe aan de pan met curry. Zoals altijd lijkt zo’n berg spinazie veel te veel, maar na twee minuten is alles geslonken en opgenomen in de groentemassa. Proef of er nog wat zout bij moet. Dan is de curry is klaar.

Schep de rijst en de curry op de borden. Garneer met een blaadje basilicum en geef er een partje limoen bij. Keet Smakelijk!

snelle curry

snelle curry

snelle curry

* * * 

Lekker & gezond eten met kinderen? Lees, kijk en kook dan samen met je kids uit de boeken van Keet Smakelijk!

slechte eters groente