Rucola-pesto maakt deze pasta met courgette lekker romig en pittig tegelijk. Beetje walnoten en geraspte kaas erbij en je hebt een compleet maal. Onderstaande hoeveelheid is voldoende voor 4 personen. Komt er een hele volksstam Indianen of Italianen langs? Simpelweg verdubbelen die hap. Of verdriedubbelen, want deze snelle pasta is heel geschikt voor grote groepen.
maken: 20 minuten / op tafel in 30 minuten
- 125 gram walnoten
- 1 knoflookteen
- 1 flinke bos basilicum
- 1 hand rucola
- 100 gram Pecorino
- ½ citroen
- 6 eetlepels olijfolie
- 350 gram courgette
- 250 gram spaghetti
Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan. Opgepast, ze worden snel zwart, dus blijf er even bij staan.
Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de basilicum, rucola, 75 gram van de geroosterde walnoten, Pecorino (klein beetje apart houden voor garnering) en een kneepje citroen in de mengkom van de foodprocessor of staafmixer en maak er pesto van.
Snij de courgettes in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in een paar minuten goudbruin op middelhoog vuur. Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water beetgaar.
Giet de pasta af en doe er gebakken courgette en pesto bij. Meng voorzichtig.
Verdeel de pasta over vier borden. Garneer met de overige, geroosterde walnoten en strooi er nog wat Pecorino kaas over. Keet Smakelijk!