hachis parmentier keet smakelijk

spinazie linzensoep

Deze spinazie linzensoep is ideaal voor de landmacht. De vijand het geheime recept van deze supersterke soep niet zien, want de ingrediënten hebben dezelfde kleuren als het leger zelf. Slim.

recept voor spinazie linzensoep

ijzersterke soep

Deze soep is onder andere zo sterk vanwege de linzen die erin zitten: Dat zijn prima eiwitleveranciers en daarmee een goede en duurzame vervanging van vlees. Vooral als je ‘m met een broodje eet. In linzen en granen zitten namelijk verschillende eiwitten (proteïnen) die elkaar prima aanvullen. Linzen bestaan verder uit langzame (complexe) koolhydraten die je niet dik maken, maar wel energie geven. Ze bevatten 4 keer meer vezels dan bruine rijst. Nooit meer verstopte darmen. En er zit magnesium, foliumzuur, koper, ijzer en Vitamine B1 en B6 in. Kortom, alleen al door die linzen is dit een waanzinnig gezond soepje. En dan zitten er ook nog van die fijne dingen is als prei, ui, spinazie en verse kruiden: tijm, rozemarijn en laurier.

Linzen zijn er trouwens in alle kleuren: rood, geel, bruin, groen, zwart. In deze soep gaan Puy linzen, dat zijn kleine, kraalachtige linzen die een beetje groen gemarmerd zijn. De linzen behouden tijdens het koken hun vorm. Kun je geen Puy linzen vinden, gebruik dan bruine linzen.

kind kan de soep doen

Hadden we al gezegd dat dit vooral een heel erg lekker soepje is? Al jaren favoriet in huize Keet.

Last but not least: Dit is een recept dat heel eenvoudig door wat oudere kinderen gemaakt kan worden. Met onderstaande instructiefoto’s kan er weinig mis gaan. Dus heb je een keer geen zin om zelf te koken, wijs dan op dit recept en zeg: ‘Maak spinazie linzensoep! Nu!’