Met spitskool wokken, kom je een heel eind. Dit snapshot is het resultaat van een lekker potje kliekjeskoken gisterenavond. Om te beginnen was er een halve spitskool. En er lagen twee puntpaprika’s en een stel lente-uitjes in een hoek. Ik voegde daar flink wat specerijen en smaakmakers uit de voorraadkast aan toe en in no time zaten we met z’n allen aan tafel te smullen.
maken: 15 minuten / voor 4 personen
dit heb je nodig
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 prei, in dunne ringen
- stukje verse curcuma, geraspt
- stukje verse gember, geraspt
- spitskool
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 flinke theelepel misopasta
- 1 theelepel sojasaus
-
2 eetlepels rijstazijn
-
1 eetlepel sesamolie
-
half theelepeltje suiker
-
theelepel zout
- 1 gedroogd chilipepertje (of twee), fijngestampt in de vijzel
- paar lente-uitjes
- geroosterd sesamzaad
- olie om te bakken
- udon noodles
- kip van de vegetarische slager
spitskool wokken, zo pak je het aan
Sinterklaastip
Bestel het boek hier
Chef Het Samen is leuk voor jongens & meiden van 6-12 jaar. Wil je toevallig twee boeken bestellen, check dan hier onze kersverse nieuwsbrief met een super speciale Sinterklaas-aanbieding (geldig tot 1 december).
Wessel & Tommy maakten alvast Mexicaanse tortilla’s uit het boek. In het filmpje hieronder kun je zien hoe ze het er vanaf brengen: