Werken in een sushifabriek vraagt om technisch inzicht. Dus help je ongeduldige moeder en stuntelende vader bij het opzetten van de productielijn. Het eten van sushi is nog moeilijker: je moet ze met stokjes van je bord naar je mond vervoeren.
Dit filmpje met de 6-jarige Puck helpt je een aardig eindje op weg. En verder zijn er natuurlijk de uitgebreide instructiefoto’s hieronder, die er voor zorgen dat jouw eigen sushi er straks perfect uit zien en nog belangrijker: lekker smaken!
Serveer de sushi met sojasaus en ingelegde gember. Voor de echte die hards kun je er ook nog wat wasabi bij serveren, hoewel dat vooral bij ouders in de smaak valt. Je kunt het ook langzaam opbouwen en de wasabi mengen met een flinke dot mayonaise, yummmm.
Voordat je begint: check of je een bamboe matje en eetstokjes in huis hebt. En een kwastje om de sushiriollen straks mee dicht te plakken. Ren anders nog even naar de toko om alles in te slaan.
Veel plezier met de voorbereidingen en 食ふ又は飮む!