Dat een kopje venkelthee, gedronken door een kersverse moeder, krampjes bij haar baby vermindert is inmiddels een achterhaald bakerpraatje. Maar op babybezoek gaan met een pot venkelsoep, is nog steeds een goed idee. Ook vaders vinden zo’n kant-en-klare soep wel lekker; zo hebben ze meer tijd om met hun versgebakken baby te dollen.
dit heb je nodig voor de venkelsoep
- 1 witte ui
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel roomboter
- 4 deciliter melk
- 5 deciliter water
- 1½ blokje groentebouillon
- 3 takjes verse dragon
- 2 eetlepels citroensap
zo maak je deze venkelsoep
Schil en halveer de ui en snij in ringen. Was de venkelknollen, verwijder de harde kern en snij de venkel dan in grove stukken.
Verwarm de roomboter op middelhoog vuur in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui toe, fruit een paar minuten en doe dan de venkel erbij. Schep alles om. Voeg de melk, het water en de bouillonblokjes toe. Zet het vuur hoger. Zodra de soep kookt, het vuur weer lager zetten en alles met de deksel op de pan een minuut of 20 laten pruttelen.
Haal de dragonblaadjes van de takjes, doe ze bij de soep en voeg ook het citroensap toe.
Pureer de venkelsoep met een staafmixer of in de blender (daarmee krijg je de gladste soep).
Schenk de soep in een weckfles, strik er een mooi lint om en leef je uit op het etiket – of roep daarvoor de hulp van een kind in. Klaar is je DIY kraam-kado.
En als je geen babes met babies kent? Dan eet je deze venkelsoep lekker zelf op. Keet Smakelijk!
kookboeken tip!
Extra kadootje meenemen? Geef het Peuter Soepboek! Want babies worden al snel peuters en die houden ook van soep.