watermeloen smoothie

watermeloen smoothie

Laat die temperatuur maar stijgen, wij houden het hoofd koel met een watermeloen smoothie met zoete framboos. Blijft er iets over? Je kunt er ook heel goed ijsjes mee maken. Zorg wel dat er een paar jongens en meisjes in de buurt zijn om de boel te testen. Meestal is dat geen probleem.

voor 4 glazen / maken: 5 minuten

dit heb je nodig

  • 500 gram watermeloen
  • 100 gram frambozen
  • 4 blaadjes verse munt
  • 150 ml yoghurt
  • 1 eetlepel honing

zo maak je deze watermeloen smoothie

Snij het vruchtvlees van de meloen los en hak het in grove stukken. Doe het samen met de frambozen, yoghurt, munt en honing in de blender of mengbeker van de staafmixer en mixxxen maarrrrrr…

watermeloen smoothie

watermeloen smoothie

watermeloen smoothie

lycopeen in watermeloen

Het stofje dat watermeloen zijn rode kleur geeft, heet lycopeen. Dat is een anti-oxidant die je cellen beschermt en jong houdt. Lycopeen werkt onder andere als een natuurlijk zonnefilter van binnen uit; het beschermt je huid tegen de ultraviolette straling van de zon en kan zo helpen verbranding door de zon te voorkomen (aanvullend, wel goed blijven insmeren natuurlijk). Aanrader dus om lekker veel watermeloen tijdens de zomer te eten, net als tomaat, waar ook veel lycopeen in zit. ‘Toevallig’ zijn watermeloenen en tomaten nu ook uitbundig verkrijgbaar. Komt goed uit, want wij lusten nog wel zo’n drankje.