wortelsalade

wortelsalade

Best maf, maar ‘winter’peen is in Nederland het hele jaar verkrijgbaar. Van de feloranje kleur wordt zelfs de grootste zeurpiet vrolijk. Ook je ogen, huid, haar en botten roepen ‘Hoera!’ als je zo’n zonnige wortel eet (bèta-caroteen is de gangmaker). Giet er een Thaise dressing over en je wortelsalade is compleet.

zo maak je deze wortelsalade

Begin met het maken van de dressing: Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe ze samen met alle ingrediënten in een jampot en schudden maar. Voeg eventueel nog wat versgemalen peper en zout toe. Zet de dressing even apart, zo kunnen de smaakjes op elkaar inwerken. Deze hoeveelheid is trouwens voldoende voor 2 salades. Dus wat je over hebt bewaar je in de koelkast (blijft zeker een paar weken goed).

wortelsalade dressing

Dan de salade: Rasp de wortel. Snij de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes. Doe de taugé in een vergiet, spoel goed af onder ruime hoeveelheid koud stromend water. Meng de groenten.

De munt, koriander en bosui kun je aan tafel toevoegen. Vooral die bosui is voor veel (kleine) kinderen te pittig van stof, dus hou die zeker apart.

Aan tafel: giet de dressing over de wortelsalade, schep alles voorzichtig om en you’re ready to go. Geniet van de zon op je bord!

Tip: Deze salade is lekker met een stukje (vegetarische) kip.

wortelsalade

nog meer tips voor wortelsalade?

Heb je de smaak te pakken? Dan vindt je dit wellicht ook een leuk recept voor wortelsalade. Met bietjes, appel, rauwe spruitjes (jawel!), granaatappel en natuurlijk wortel. Het recept staat hier.

wortelsalade

Of wat dacht je van deze Oosterse wortelsalade? Maak wortelkrullen met een dunschiller en serveer ze in een salade met frisse komkommer.

wortelsalade

kookboeken tips!

Lekker en gezond eten met kinderen? Bestel hier de familiekookboeken van Keet Smakelijk.

Keet Smakelijk kinderen groente

En heb je thuis een kleine keukenprins of – prinses? Check ons nieuwe kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat.

kinderkookboek

  • 128 pagina’s in kleur
  • recepten in stripvorm
  • voor & door kinderen
  • met een flinke schep humor
  • 14,95

chef het samen

het mafste kinderkookboek chef het samen keet smakelijk

Je leest ook over hoe je de tomaten kweekt, want moestuinieren is hip en je eigen oogst eten is nog leuker. Helemaal van deze tijd en ideaal voor kids, vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen hiermee aan de slag.

het mafste kinderkookboek chef het samen met tomaat

Boek bestellen? Dat kan hier