Toe aan een extra portie powerfood? Haal de rode linzen dan maar tevoorschijn. Er zitten veel plantaardige proteïnen in en langzame koolhydraten, die je niet dik maken, maar wel langdurig energie geven. Ook krijg je magnesium, foliumzuur, koper, ijzer, vitamine B kado als je linzen eet. Wikkel ze in een wrap, met wat ijsbergsla en een frisse yoghurtdressing. Of beter; laat iedereen dat aan tafel zelf doen. Lekker klooien en kliederen, ideaal kindervoer!
Dit heb je nodig voor 8 wraps en zo maak je het (maken 20 minuten / op tafel in 30 minuten):
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- 1½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel zout
- 350 gram rode linzen
- 9 deciliter water
- klein bosje koriander
- 8 takjes verse munt
- 8 (volkoren)tortilla’s
- 1 krop ijsbergsla
- 100 gram zachte geitenkaas (chèvre)
- 1½ deciliter yoghurt
- 1 limoen
Verwarm de olie op middelhoog vuur in een grote pan met dikke bodem. Voeg de knoflook, geraspte gember en het komijnpoeder toe en bak 1 minuut. Voeg de linzen en het zout toe, roer alles om. Giet het water bij de linzen en breng aan de kook. Dan het vuur lager zetten, regelmatig roeren tot al het vocht is opgenomen. Dit duurt 15-20 minuten (da’s het voordeel van rode linzen, die zijn veel sneller klaar dan andere soorten).
Hak ondertussen het korianderblad en de muntblaadjes fijn.
Snij de ijsbergsla in vieren, verwijder de harde stukken en was het blad.
Doe de chèvre samen met de yoghurt in de mengbeker van je staafmixer of in de keukenmachine. En drukken maar op die pulse-knop. Doe de saus in een gezellig bakje.
Zijn de linzen gaar? Meng dan de verse koriander en munt erdoor. Zet alles op tafel: de linzen, tortilla’s sla en yoghurtsaus. Limoen in vieren snijden en ook op tafel.
Dan kan iedereen zijn eigen wrap in elkaar knutselen: eerst een laagje yoghurtsaus, daarop een blaadje knapperige sla en dan een laag rode linzen erover. Kneepje limoen erbij, oprollen en eten maar!
NB: Je kunt de tortilla’s ook achterwege laten en de linzen in ‘bakjes’ van ijsbergsla scheppen. Daarbovenop wat yoghurtsaus en je hebt een heerlijk fris hapje. Keet Smakelijk!