Deze wraps zijn in 10 minuten klaar en je kunt ze ook een avond van tevoren maken. Oprollen in wat folie en in de koelkast bewaren. De volgende ochtend heb je je lunchtrommel in 2 tellen gevuld en kun je ze zo mee naar school nemen. Maar dat hoeft natuurlijk niet, want deze wraps zijn ook lekker om thuis als lunch te eten.
Liz en Polly laten zien hoe eenvoudig het is om deze wraps te maken:
Dit heb je nodig voor 8 wraps:
- 400 gram witte bonen (pot)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 8 (maïs)tortilla’s
- 1 krop ijsbergsla
Doe de bonen, knoflook, olijfolie en het citroensap in de mengbeker van je staafmixer of in de keukenmachine. Mix tot een gladde pasta.
Smeer een laag bonenspread uit over een tortilla. Leg er één of twee blaadjes sla op, en rol de tortilla op. Snij de tortilla door midden. Als je de wraps mee naar school wilt nemen, wikkel ze dan in aluminiumfolie (anders gaat de inhoud alle kanten op in je lunchbox).
Je kunt zo’n wrap een extra ‘boost’ geven met wat basilicumpesto:
- 1 flinke bos basilicum (of een pot verse basilicum)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitten, licht geroosterd
- ½ teentje knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel zout
- kneepje citroensap
- 1 deciliter olijfolie
Doe alle ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine of staafmixer. Giet de olijfolie er langzaam bij en maal tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Of voeg in plaats van basilicumpesto eens wat dillepesto aan deze wraps met bonen-hummus toe. Liz en Polly vinden die combinatie dillepesto niet zo geslaagd, maar smaken verschillen, dus misschien vind jij het juist wel lekker.
- 1 bakje verse dille.
- 3 eetlepels amandelschaafsel
- 3 eetlepels olijfolie
- kneepje citroensap
- ½ theelepel zout
Haal het ‘blad’ van de dillesteeltjes en snij het fijn. Doe alle ingrediënten in de mengbeker van je staafmixer of in de keukenmachine. En drukken maar op die pulse-knop.
* * *
Kinderen met plezier meer groente laten eten? Bestel de boeken van Keet Smakelijk!