Heerlijk comfortfood is deze knolselderijsoep waar ook linzen en kastanjes in gaan. Maak een grote pan, nestel je op de bank en laat die wind maar rond het huis loeien.
Voor 4-6 personen / maken: 15 minuten / koken: 35 minuten
dit heb je nodig
- 30 gram boter
- 1 ui
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram bruine linzen
- 300 gram knolselderij
- 200 gram gekookte kastanjes (kant en kaar te koop)
- 2 laurierblaadjes
- 1,25 liter bouillon
extra
- room
- Parmezaanse kaas
zo maak je deze knolselderijsoep
Hak de knoflook fijn en snij de ui en prei in dunne ringen.
Smelt de boter in een grote pan met een dikke bodem. Fruit de ui en voeg de prei en knoflook toe. Laat alles een paar minuten zachtjes bakken. Voeg de linzen toe en schep alles om.
Schil ondertussen de knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe de knolselderij bij de rest in de pan.
Voeg tot slot de laurierblaadjes, de grofgehakte kastanjes en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat zo’n 35-45 minuten zachtjes pruttelen, dat hangt een beetje af van de linzensoort.
Schep de soep in kommen en breng verder op smaak met wat olijfolie, een scheutje room en/of geraspte Parmezaanse kaas. Klaar is je knolselderijsoep.
lekker & gezond
Deze knolselderijsoep is behalve erg lekker ook nog eens beregezond, daar wordt zelfs een dode eekhoorn weer levend van:
- Kastanjes: zijn zeer voedzaam en ze geven veel energie. Vroeger werden ze gebruikt om de koude winters door te komen. Als het tarwemeel op was, at men kastanje(meel). In kastanjes zitten o.a. koolhydraten, vezels, ijzer vitamine B1, B6
- Knolselderij: vitamine C en ijzer
- Linzen: ijzer en eiwitten (onder andere)
- En dan heb je ook nog ui, knoflook, prei, laurierblad.
Vindt je dit recept voor knolselderijsoep met linzen en kastanjes geslaagd? Check dan ook eens dit recept voor spinazie-linzensoep, of deze pompoen-linzensoep. Lekker gevulde soepen waar je warm van wordt.
kinderkookboeken tips
Kinderen met plezier meer groente laten eten? Bestel onze boeken voor nog meer food & fun!